Lista Castigatorilor Premiilor Oscar 2010

24

Lista castigatorilor celor mai importante categorii la Premiile Oscar 2010. Castigatorii sunt boldati in lista nominalizarilor. The Hurt Locker ia 6 Premii Oscar, iar Avatar “doar” 3.

Cel mai bun film:

Avatar
The Blind Side
District 9
An Education
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
Precious
A Serious Man
Up
Up in the Air

Cel mai bun actor:

Jeff Bridges – Crazy Heart
George Clooney – Up in the Air
Colin Firth – A Single Man
Morgan Freeman – Invictus
Jeremy Renner – The Hurt Locker

Cel mai bun actor intr-un rol secundar:

Matt Damon – Invictus
Woody Harrelson – The Messenger
Christopher Plummer – The Last Station
Stanley Tucci – The Lovely Bones
Christoph Waltz – Inglourious Basterds

Cea mai buna actrita:

Sandra Bullock – The Blind Side
Helen Mirren – The Last Station
Carey Mulligan – An Education
Gabourey Sidibe – Precious
Meryl Streep – Julie & Julia

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar:

Penelope Cruz – Nine
Vera Farmiga – Up in the Air
Maggie Gyllenhaal – Crazy Heart
Anna Kendrick – Up in the Air
Mo’Nique – Precious

Cea mai buna Animatie:

Coraline
Fantastic Mr. Fox
The Princess and the Frog
The Secret of Kells
Up

Cea mai buna regie:

James Cameron – Avatar
Kathryn Bigelow – The Hurt Locker
Quentin Tarantino – Inglourious Basterds
Lee Daniels – Precious
Jason Reitman – Up in the Air

Cel mai bun film strain:

Ajami – Israel
El Secreto de Sus Ojos – Argentina
The Milk of Sorrow – Peru
Un Prophete – Franta
The White Ribbon – Germania

Cea mai buna coloana sonora:

Avatar – James Horner
Fantastic Mr. Fox – Alexandre Desplat
The Hurt Locker – Marco Beltrami si Buck Sanders
Sherlock Holmes – Hans Zimmer
Up – Michael Giacchino


Cea mai buna melodie dintr-un film:

The Princess and the Frog – “Almost There”
The Princess and the Frog – “Down in New Orleans”
Paris 36 – “Loin de Paname”
Nine – “Take it All”
Crazy Heart – “The Weary Kind”


Cele mai bune efecte speciale:

Avatar
District 9
Star Trek

Cel mai bun scenariu (adaptat):

District 9
An Education
In the Loop
Precious
Up in the Air

Cel mai bun scenariu (original):

The Hurt Locker
Inglourious Basterds
The Messenger
A Serious Man
Up

Cel mai bun documentar:

Burma VJ: Reporter i et lukket land
The Cove
Food Inc.
The Most Dangerous Man in America
Which Way Home



24 COMENTARII

  1. Surprize: The Hurt Locker vs Avatar 6-3
    Precious pentru Best Adapted ScreenPlay (mizam pe Up in The Air). Best Foreign – Not The White Ribbon :(.

    Alte surpize: nu ma asteptam ca HBO sa aiba o transmisie atat de “impartiala”, ca sa nu spun un cuvant mai greu. Nici un comentator, pauze publicitare foarte dese si plictisitoare…in fine…mi-a placut mult mai mult transmisia de pe TVR 1 la Globul de Aur.

  2. Cea mai mare surpriza, din punctul meu de vedere, a fost Oscarul pentru scenariul lui Precious, in conditiile in care favorit era Up in the Air, iar In the Loop astepta si el la cotitura.

  3. @Ciprian
    Este pentru a 4 sau 5 oara consecutiv cand gala de decernare a premiilor Oscar este difuzata de HBO si asa a fost de fiecare data, “impartiala”. Prefer sa fie asa decat cum a fost la Globuri sau cum faceau TVR si Pro Tv inainte.

  4. @cinefilul: iti dau dreptate. La Globuri a fost jenanta transmisiunea live. Iar legat de reclame, asa a fost transmisiunea. In loc sa dea reclamele abc-ului hbo a preferat reclamele sale. Transmisiunea a fost ireprosabila.

  5. Sunt socat de acest deznodamant , dimineata cand m-am trezit .. si am vazut ce si cum .. am ramas de-a dreptul perplex . Nu prea am cuvinte .. nu stiu .. bombe peste bombe. E clar ca a existat ceva necurat la mijloc , The Hurt Locker .. un film banal , un film cu mult sub altele de gen aparute in ultimii ani , reuseste sa realizeze asa ceva la o gala Oscar… Fantastic, ce porcarii ..ce decizii, inca nu mi-am revenit. Floriane.. cum sa nu fie niste surprize de proportii !? Avand in vedere ca in cursa pt cel mai bun film si cea mai buna regie s-au aflat cot la cot in lupta Avatarul si Inglorious Basterds .. si iese castigator unul dintre cele mai banale filme pe care am putut sa le vizionez in ultimii ani … ce poti sa mai spui ?! Aaa da, i-a mai luat fatza lui Inglorious Basterds si la scenariu adaptat , deci.. sunt socat. Au luat-o razna astia cu Oscarurile in ultimii ani. Am nenumarate filme in colectie..aparute intre 2007-2010 spre exemplu, filme foarte bune, cu mult peste nivelul celor nominalizate intre aceeasi ani, in concluzie..nu se pune problema ca nu ar mai avea membrii academiei de unde alege ! Refuz sa cred ca opiniile mele ar fi prea subiective.. sau singulare, in fond.. am si eu o oarecare cultura cinematografica, mai citesc si eu fel si fel de articole , pareri..idei , mai aud si ce vorbesc altii prin jur , clar..nu toti mi le pot impartasi dar majoritatea ..da ! A devenit un kitsch si aceasta gala , din pacate. Constat asta pe an ce trece. Totusi , de documentarul numit HOME , prezentat de Glenn Close , Academia asta.. a auzit ? La capitolul “film strain” , ar trebui sa-mi dati vreo 3 file A4 sa ma fac mai bine inteles , in fine, vorbarie multa..si degeaba. Traiasca The Hurt Locker , capodopera premiata cu 6 statuete .. si distinsii membrii ai Academiei Americane ! Clovni.

  6. @robert: nu stiu ce sa zic. probabil nu te asteptai tu, dar sa stii ca pe siteurile straine Hurt Locker era mai bine cotat ca Avatar la multe premii.

  7. Eu cred ca este o farsa de 8 martie si tinta ei a fost Bigelow. Hahah, glumesc! Dar nu stiu, parca prea multe aprecieri pentru un film ramas in prima instanta fara ecou. Pentru ca da, The Hurt Locker a reusit sa treaca in prima instanta neobservat de catre public si mai ales de catre critici.

  8. La unele categorii da , nu ca ar fi fost cazul pt “cel mai bun film” , din partea mea eu nu as fi nominalizat banalitatea asta de film.. la nici o categorie ! Sunt multe alte filme nebagate in seama..cu mult peste The Hurt Locker..si altele, asta ma deranjeaza pe mine cel mai mult. In fine, nu era nevoie sa faci aceasta precizare, stiam si eu prea bine.. doar ca nu ma asteptam sa si castige. Adica.. oamenii, presa.. au mirosit anumite lucruri..era logic sa se faca unele supozitii..dar totusi..ma gandeam ca or sa ramana niste simple..supozitii. Uite ca n-a fost asa , in fine, la dracu cu premiile lor . Nu ma incalzeste pe mine cu nimic ce fac ei acolo .. si nici daca ar fi castigat cine as fi considerat eu ca merita dintre toate nominalizatele..de asemenea, nu ma incalzea cu nimic, nu-mi baga Cameron benzina , nu-mi umple dansul frigiderul. Dar asa..ca fapt divers, ma socheaza deciziile si nesimtirea lor tipic balcanica , spun asta deoarece o sa imi sustin ideea pana in panzele albe, ca acolo a fost ceva putred . S-a schimbat mult fatza acestui mare eveniment in ultimii ani..si nu spre bine.Mai bine ca nu mi-am pierdut noaptea uitandu-ma la tv, ma tenta ideea.. dar astazi am avut foarte multa treaba..si inca mai am, ar fi fost culmea. Nu mai doresc sa mai discut despre Gala Oscar din acest an, am spus cam tot ce am avut de spus.

  9. @Mihaela – The Hurt Locker a castigat prin publicitate negativa, la fel cum incearca Bullock sa faca cu Zmeura de Aur.

    @Cinefilul La Globul de Aur ma refeream pt trasmisiunea tv…acolo macar am mai vazut ceva…chiar dak “moderatorii” si prezentarea nu au fost de nota 10

    La HBO taiau mult prea mult. Publicitatea era scurta ca timp dar la intervale mici…si sincer…cred ca am invatat pe de rost toate cele 5-6 filme care le promovau non-stop…adik…mda poate intelegeam daca era cat de cat diversificata…dar pana la urma mi s-a acrit. La Red Carpet au fost niste comentarii nesemnificative, practic nu am obtinut nimic nou…daca ma uitam la urma dupa titlurile castigatorilor….exact aceeasi informatie obtineam.

  10. mda, sincer sa fiu ma bucur ca avatar nu a luat premiile importante. e doar un film facut pe calculator cu o multime de clisee, fara actori, fara scenariu, fara surprize dar cu mesaj si cu incasari la box-office. imi pare rau pentru 3 filme si anume Inglorious Basterds, Fantastic Mr. Fox si District 9. in rest…numai de bine 😉

  11. Ciprian, ma refeream la faptul ca The Hurt Locker, atunci cand s-a lansat, nu s-a facut mare-tantam, chiar a reusit sa se strecoare neobservat. I-a luat ceva sa capete notorietate, iar Bigelow a ajutat cred considerabil la asta. Ca dupa Chartier a facut-o de oaie cu e-mailurile trimise aiurea, asta e partea a II a. Inteles-ai? 😀

  12. My bad atunci :D. Ai spus “parca prea multe aprecieri pentru un film ramas in prima instanta fara ecou”, iar eu incercat sa completez cu parerea mea…adik…chiar dak nu a avut notorietate la inceput, a luat multe premii probabil pentru ca a profitat de publicitatea negativa, iar impreuna cu premiile de la evenimentele anterioare..si-a facut renume mai mult decat ii trebuia pt a castiga acele Oscaruri. Just my opinion…no offense

  13. The Hurt Locker a fost un film total plictisitor … facut de americani pentru americani si votat de americani. 100% A fost o magarie, este imposibil, nu vad cine ar fi votat la cel mai bun film balaria aia cu o actiune expirata. Am vazut avatar si chiar fara ochelari si da, este un film de exceptie, o ecranizare unica, idee geniala si … va avea o urmare, care sigur va depasi cu mult ceea ce am vazut pana acum !!!

  14. Frumos film The Hurt Locker, ce sa zic…Am adormit aseara in timp cel vizionam.Si eu si sotul meu.Bine, stiu ca nu e semnificativ, insa a fost plictisitor rau de tot.As fi vrut sa castige Avatar, pt ca a fost “altfel”, in sensul bun al cuvantului.O alta nemultumire e legata de rolul principal feminin.Mi-e simpatica Sandra Bullock, dar nu suporta comparatie cu Meryl Streep.Iar rolul din The Blind Side mie sincer nu mi s-a parut cine stie ce.Dar, pana la urma suntem niste simpli profani…”Specialistii” au fost de alta parere…

  15. Cea mai buna actrita:
    Sandra Bullock – The Blind Side

    Sandra Bullock nu a luat si Zmeura de Aur anul asta,tot pentru acest rol ?

  16. Pentru acest rol nu avea cum :P. A luat Zmeura de Aur pt filmul “All About Steve”. Oricum, e prima actrita care a reusit performanta de a castiga un Oscar si Zmeura in acelasi an.

  17. Bai, sincer, dintre Avatar si The Hurt Locker mie imi placea Inglourious Basterds :)). Acum serios, eu zic ca Avatar merita mai mult sa castige Oscarul pentru cel mai bun film.

  18. @juliusmad: Nu e “doar un film facut pentru calculator”, cred ca ai ramane cu gura cascata daca ai vedea spatiul si cum s-au filmat unile scene, si nu multi stiu sa faca un film 3D de calitate. Da, de acord are multe clisee, dar Cameron le mascheaza si reuseste sa aduca ceva nou…”ceva nemaivazut”, dupa cum a spus si el. Actori sunt, acea populatie na’vi nu sunt niste personaje animate, sunt interpretate de actori. Doar daca vrei sa stii….nu ne certam, doamne fereste.
    Cam as fi de acord cu parerea lui alex, nu e chiar mediocru…dar e facut pentru a fi vazut 3D.
    Despre Oscaruri, dupa mine…nu i-as fi dat premiul cel mare lui The Hurt Locker…nu am observat nimic nou, sunt filme despre razboi mult…dar mult mai bune decat The Hurt Locker, cu suspansul se lungeste pana la plictiseala, totusi…i-as fi dat premiul Cel mai bun regizor datorita indraznelii si chiar abilitatii lui Kathryn Bigelow de a face un acest gen de film. Dar daca BAFTA a acordat marele premiu lui The Hurt Locker, in care este prezentat razboiul din Irak, se putea ca americanii sa nu….poate a avut o influenta.
    Inglorious Basterds e prea dur, ar spune unii….acele scene in care unii oameni erau macelariti..vai doamne, sa plangem la Precious mai bine. Sa nu se inteleaga ca Precious este un film prost, este un film destul de bun mai ales pentru un popor altruist ca americanii..dar ma supara faptul ca filmele realiste ca Inglorious Basterds reusesc sa ramana pe dinafara. Si Precious este un film realist, foarte realist, dar introduce elementul drama care te face sa plangi, nu drama care-ti adevarul mai dur asa un pic. Ma rog..
    SI Up in the air…….nimic…nimic? Niciunul macar? Nici macar un scenariu adaptat in perioada asta de criza mondiala?
    Singura obiectie pe care pot sa le-o fac alora de la Academie este ca nu progreseaza deloc, stagneaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.