Julie and Julia (2009)

7

A fost si… n-a fost! Cum adica? Pai a fost frumos, dar nu atat de frumos pe cat l-am asteptat eu. Ce a avut bun? Un duo actoricesc (fara multe legaturi in prezentul abordat de regia peliculei) alcatuit din Meryl Streep si-o actrita pe care eu personal, o admir tare mult, pe numele ei, Amy Adams. Ce a scartait? Cred ca povestea. De fapt, cu siguranta ea! Scenariului ii poti intui sucelile, caci par oarecum previzibile, dar.. spre final, filmul parca pierde din tot avantul de inceput. Si asta nu mi-a placut. Dar “Julie and Julia” nu este doar un gand strain cunoscatorilor din domeniu, ci are ca inspiratie memoriile adevaratei Julia Powell si autobiografia celeilalte Julii. Nora Ephron (You’ve Got Mail, When Harry Met Sally…), regizoarea cu pricina a crezut in poveste si iata ca ne-a adus-o si noua pe marile ecrane. Cum altfel?

Doua vieti, doua perioade total diferite. Daca Julia Child a anilor ’50 aducea a precupeata si jumatate, Julie Powell a zilelor noastre pare ca stie ce vrea, desi intampina ceva dificultati in a-si duce traiul in liniste si armonie. Pe Julia si iubitul ei sot Paul, o surprindem schimbandu-si domiciliul in Paris si incercand sa se adapteze in noua lumea in care aceasta va fi nevoita sa intre; iar Julie, casatorita de asemenea, se muta intr-o zona aglomerata pentru a se putea bucura de un spatiu mult mai mare. Ce le uneste pe cele doua femei?

11 Julie and Julia (2009)

Pasiunea pentru gastronomie! In timp ce Julia ia de zori lectii de la cei mai buni bucatari francezi si doreste sa publice o carte de bucate, Julie va incerca, conform noului val, dupa cateva secole, sa reinvie stradaniile si priceperea Juliei. Astfel ca fata isi propune sa realizeze timp de an, cele 524 de retete ce alcatuiesc intreaga colectie a personalitatii pe care o admira, tinand evidenta cu ajutorul unui blog.

21 Julie and Julia (2009)

Ei bine, Meryl Streep a fost geniala! Stiu, stiu, exprimarea este oarecum pleonastica, dar s-o vezi pitagaindu-se si prostindu-se cum o face aici, mai rar. Si Amy Adams reuseste sa intre in pielea Juliei Powell, poate chiar prea bine!(avand in vedere parca niste kilograme evidente 😀 ). Nemultumirea mea pleaca de la deznodamant, caci, nu stiu.. Asteptam ceva! Si a fost altceva. Dar asta nu inseamna ca filmul nu-si merita dreptul si sansa la vizionare, va dati seama, nu? Vizionare placuta sa fie atunci!

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. foarte amuzant si interesant filmul…Meryl Streep este grozava,face un rol de axceptie si cred ca are mari sanse de a mai lua un Oscar anul acesta

  2. Eu caut de mult o subtitrare. As putea sa-l vad fara dar mai astept. Pare super filmul oricum!! Abia astept sa il vad.

  3. Foarte dragut si amuzant filmul.Si intr-adevar Meryl Streep face un rol super tare.Cu toate astea, nu mi-a placut sfarsitul.Am avut senzatia ca nu s-a terminat.As fi vrut altceva…A, si sa nu va fie foame cand va apucati de el…;))))
    @Mihaela: Mi s-a parut amuzanta si urmatoarea chestie:”… Julie va incerca, conform noului val, dupa cateva SECOLE, sa reinvie stradaniile…”

  4. Super filmul. Subiect care acopera si interesul tinerilor si al celor mai invarsta fiind doua personaje principale de varste diferite. Foarte buna paralela facuta intre cele doua biografii. Imi era frica ca subiectul “bucataria” sa strice totul… dar nu a fost asa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.