District 9 (2009)

39

district9 201x300 District 9 (2009)Actori: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike

District 9 este unul din filmele de top ale lui 2009. Cu o campanie de promovare intens accentuata de virale scapate pe net sau de masini (din film) lasate prin intersectii, filmul s-a bucurat de atentia intregii media. As putea bine mersi sa spun ca filmul este o combinatie intre Men in Black si Black Hawk Down, iar transpunerea este foarte bine realizata chiar daca bugetul filmului nu a depasit 30 de milioane de dolari. Cum ar fi ca extraterestrii sa vina pe Terra, iar oamenii sa-i tina ca niste oaspeti… dandu-le propria lor zona: District 9 (de acolo si numele filmului) ? Cum ar fi sa stiti ca extraterestrii sunt intr-un lagar din care sa “rasara” la zeci de metrii inaltime o nava spatiala? Hai ca v-am facut cel putin curiosi.

Povestea a inceput acum 30 de ani cand extraterestrii au venit pe Pamant, ca refugiati ai propriei lor planete.

district 9 District 9 (2009)

Oamenii nu i-au atacat asteptand replica lor. Aceasta nu a venit, iar ei au fost lasati intr-o zona numita District 9 si protejata de MNU (Multi-National United). Oamenii au inceput sa fie nemultumiti de prezenta lor pe Pamant (o sa observati asta si din interviurile de la inceputul filmului). Intriga care declanseaza actiunea filmului este interatiunea unui agent al MNU cu o substanta a extraterestriolor, substanta ce-i transforma adn-ul intr-unul asemanator cu al acestora.

district 9 trailer District 9 (2009)

Extraterestrii bine realizati, care vorbesc propria lor limba (subtitrara in engleza) intr-o poveste interesanta a unui film ce merita sa-l vedeti, macar de fun. De remarcat si faptul ca producatorii au incercat sa tina picatura de realism cat mai aproape de temperatura normala. Nu, nu va fi nominalizat la Oscar, dar festivalele de profil ii vor acorda o sansa.

Vizionati trailer:

39 COMENTARII

  1. E filmul anului pe care vreau sa-l vad la cinema.
    PS: ai uitat sa mentionezi ca e un film independent de Hollywood!

  2. Merge filmul nu e prea super, eu va recomand insa cu fff caldura, Knowing2009, un SF care cred ca e cel mai perfect film pina acum acum despre sfirsitul lumii inscris pe o hirtie.!!

  3. Revin….Asta e film e total tot fals in el, e absurd de sens, unde ai mai vazut asa ceva , eu am asteptat tot filmul sa apara o fortza supranaturala , extraterestru sau din viitor ceva, sa faca eventurile alea de cazino ca era imposibil sa ii dea lui un om din mina sau de mecanice Jackpoturi de alea…e absurd si idiot filmul si in special actiunea. Va indic celalalt film care vi lam mai scris o data Knowing 2009 e mai bun de n ori. Apropo cine are versiunea : Echelon Conspiracy (2009)-keltz. nu o sa gasiti niciuna buna in RO pe net. O gasiti la mine pe forum!! Bye!

  4. ce ai cu Knowing, bai dumniezo? ala e un film nasol care la sfarsit o da in “porno” k numai asa pot sa inteleg SF-ul lor de 2 lei.

  5. Hmm.. ce cuvinte as putea folosi..ptr a descrie cat mai bine acest film.. pai.. sa vedem .. Absurd, aberant , dezastruos .. copilaresc .. haios pe alocuri..si spun asta doar ptr faptul ca la un moment dat, ai impresia ca vezi un documentar despre rromi care si-au construit cazemate la periferiile oraselor din Italia, aia ce mai erau cu furatul .. destroyerii :)) Penibil oricum, deja dupa 20 de minute am inceput sa derulez..trebuie sa fii mult prea plictisit de viata asta..si sa ai o curiozitate prea tampita..incat sa ai rabdare sa vizionezi pana la capat o asemenea porcarie . In concluzie.. aviz amatorilor de SF .. nu-l incercati.

  6. adevarat ca sfarsitul lui Knowing mi-a produs o reactiE de genu….WTF…..idee stralucita dar sfarsit incredibil de PROST

  7. […] film pe care l-am vizionat a fost District 9 pe care vroiam sa-l vad de ceva vreme. Acesta este unul dintre cele mai grozave Sf-uri pe care […]

  8. La inceput am crezut ca-i o porcarie de film….mai ales ca era gen documentar, dar am avut rabdare si pe parcurs era din ce in ce mai interesant. Tin sa mentionez ca finalul filmului a fost superb ! In concluzie este un film pe care il recomand tuturor.
    Sper sa se scoata si partea 2 a filmului !

  9. Mie mi-a placut, maniera absolut originala in care a fost tratat subiectul “extraterestri”.E adevarat ca la inceput manifesti tendinte de derulare, dar daca-ti stapanesti “curiozitatea tampita” si nu sari pe la mijloc ori final, ai sa constati ca porcaria nu-i chiar porcarie, si place. District 9 e un film bun, interesant, si cu un final superb, care lasa loc unei continuari fie apocaliptice, cand se intorc extraterestii, si de data asta n-o sa fie doar o nava cu muncitori, ci razboinici, sau se intorc cei care au plecat, cu o naveta micuta sa-si onoreze promisiunea facuta “transformatului”.

  10. incredibil de prost filmul, dupa 20 min am inceput sa-l dau pe pe fast fwd sa vad ce-i mai departe si pe urma l-am oprit … pierdere totala de timp

  11. Incredibil cum am putut sa privesc asa ceva. Cred ca nici pasionatilor de SF nu ar putea sa-i gaseasca macar cateva plusuri. Stiti ce are totusi foarte bun? Trailerul. Nu este un must-see.

  12. @alex: mie unul mi-am placut. acum fiecare cum crede mai bine, dar este considerat unul dintre cele mai bune sf-uri (sau hai sa-i zicem filme cu extraterestri) .

  13. Floryan posibil. Este un film ce se adreseaza pasionatilor de gen. A fost nominalizat la Oscar insa cu asta ramane.

  14. mamamamaaaa
    Cum poti sa zici ca Knowing e mai…stai ..CA E BUN….Ce dracu a fost cu filmu ala…Prima jumatate a fost interesanta,dar,la final,s-a dus de rapa tot ce a fost construit pana atunci..E un film care nici nu trebuie mentionat
    PE CAND,District 9 este UN CLASIC!!!!ai citi bine UN CLASIC al genului SF!!
    Cata veridicitate a avut!!si multe altele
    E filmul care a avut cel MAI MARE IMPACT asupra mea din toate filmele pe care le’am vazut…Si sta mandru alaturi de Shining,Silence of the lambs,

  15. Collateral….de fapt e singurul!Sta mandru peste toate celelalte
    Cand am iesit din cinema,sentimentul …nici nu stiu cum sa il denumesc.Simteam un gol in piept..Acel sentiment m’a “bantuit” pret de o ora si….pe cand la Avatar…cam 15 minute
    Daca n’ai bani de iarba,du’te si vezi la cnema District 9..O sa iti placa mai mult
    WOW,Ce film!!!

  16. Cred ca erai fumat si cand ai vazut District 9. Altfel nu-mi explic cum poti spune ca este un film clasic. Inseamna ca nu ai vazut seria Aliens.

  17. intr-adevar district 9 e un film foarte bun si acelasi lucru pot sa-l spun si despre alien seriile 1, 3 si poate 4. despre knowing….dezamagire totala

  18. Alex,ai zis ca a fost nominalizat la Oscar si cu asta ramane.Ia gandeste’te o clipa!faptul ca a fost nominalizat spune foarte multe!!
    Filmul nu a avut NICI O treaba cu afurisitul ala de Hollywood!,premiile Oscar fiind inventate de MGM,si nu sunt deloc obiective,ba din contra sunt foarte subiective!!
    Apoi,a avut un buget de 30 mil$ si a scos de 6 ori mai mult!Hollywoodul nu l’a premiat pt ca nu au curajul sa recunoasca ca filmele cu adevarat bune n’au nici o treaba cu H-woodul si nu au nevoie de bugete exorbitante

  19. Respect faptul ca nu ti’a placut filmul,asta e decizia ta si fiecare are gusturile sale.
    Sunt destui oameni carora le’a placut filmul,atat criticilor,cat si publicului 😉
    Sunt foarte convins ca o sa devina un clasic al Sf-ului
    Numa’ bine

  20. Este unul din filmele care onoreaza genul sf…nu are termen de comparatie cu Knowing, acesta si Avatar fiind cam de aceiasi mama.

  21. […] Genul Sci-Fi – Fantasy a luat amploare în ultima vreme, tehnologia actuală având capacitatea să transpună mai bine pe ecran imaginația scriitorilor și regizorilor… dar de cele mai multe ori este atât stratul cât și substratul filmelor. De data aceasta avem de a face cu CGI redus la minimul esențial, stilul pe care regizorul (Neill Blomkamp) îl adoptă fiind unul cât mai realist, unul pe care îl regăsim și în producția sa anterioară, District 9. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.