Filmele cu cele mai mari incasari in 2009

4

Este inceput de 2010 si incepe o perioada in care vom trage linie listei filmelor de anul trecut. Pentru un prim articol, din serie, m-am concentrat asupra clasamentelor filmelor cu cele mai mari incasari in 2009. Am trei clasamente pentru voi astazi si cateva discutii si curiozitati legate de ele.

Filmele cu cele mai mari incasari in 2009, in Romania

Peste tot, pe internet, la radio sau la tv o sa vedeti (sau ati vazut deja) topuri din toata lumea sau din Statele Unite. Noi v-am invatat mereu cu “ceva in plus”, iar mai jos vedeti in premiera topul filmelor cu cele mai mari incasari in Romania, pe anul trecut. De remarcat faptul ca am pus in top doar filmele care au avut incasari mai mari de 400 de mii de dolari.

Clasamentul a fost intocmit de FILMETARI cu ajutorul tabelelor incasarilor saptamanale si cifrelor publicate anul trecut, pentru box-officeul romanesc, de catre siteul cinemagia. Curiozitati:

● Avatar a devenit in doar 2 saptamani, al treilea cel mai vizionat film in cinematografele din Romania.
Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs este filmul care a stat cel mai mult in cinematografele din Romania (26 de saptamani – din 52 cate are un an).
● Avatar, New Moon si A Christmas Carol sunt filmele care apar in top si mai ruleaza in cinematografe si in 2009.
● In top nu au intrat filme precum:
– Twilight (care a avut premiera in Romania la 2 luni distanta fata de cea din Statele Unite). A strans in cinematografele de la noi doar 200 de mii de dolari.
Slumdog Millionaire, castigatorul a 8 premii Oscar a strans tot “doar” 200 de mii de dolari.
Transformers 2: Revenge of the Fallen, filmul care a fost in 2009 “number 1” la box-officeul din Statele Unite, dupa cum veti vedea in topul urmator.

Filmele cu cele mai mari incasari, in 2009, in Statele Unite

1. Transformers: Revenge of the Fallen $402 mil
2. Avatar $352 mil
3. Harry Potter 6 $301 mil
4. Up $293 mil
5. Twilight 2: New Moon $287 mil
6. The Hangover $277 mil
7. Star Trek $257 mil
8. The Blind Side $209 mil
9. Monsters vs. Aliens $198 mil
10. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs $196 mil

Curiozitati:

● este clar pentru toata lumea faptul ca daca Avatar mai avea o saptamana din 2009 ajungea in doar 3 saptamani filmul cu cei mai multi spectatori din Statele Unite.
● desi a strans doar aproximativ 200 de milioane in Statele Unite, Ice Age 3 este filmul cu cel mai mare procent al incasarilor venit din afara teritorilui american. 78% din banii stransi de acesta au venit din restul lumii.

Filmele cu cele mai mari incasari in intreaga lume, in 2009

1. Avatar $1020 mil
2. Harry Potter 6 $929 mil
3. Ice Age 3 $887 mil

4. Transformers 2 $835 mil
5. 2012 $736 mil
6. Up $683 mil
7. Twilight 2 $669 mil
8. Angels & Demons $485 mil
9. The Hangover $459 mil
10. Night at the Museum 2 $412 mil

Curiozitati:

Avatar. Punct.
● Am evitat scrierea completa a numelor filmelor pentru a evidentia faptul ca doar 4 din top 10 filme cu cele mai mari incasari in 2009 nu sunt continuari ale filmelor lansate in anii precedenti. Astfel observam ca vorba “o continuare este mereu mai slaba” este contrazisa de zambetul de pe buzele celor care colecteaza banii in productia de filme.
● Avatar, 2012 si New Moon inca ruleaza in cinematografele din intreaga lume.

Cam atat pentru moment. Daca observati si alte lucruri interesante sau daca aveti vreo impresie despre acest articol, campul de comentarii se afla mai jos 🙂

4 COMENTARII

  1. Sunt foarte curios sa vad la cat se opreste Avatar si nu pot sa zic ca pretul unui bilet la 3D a fost scump..
    Ice Age 3…? Merita…mie mi-a placut foarte mult cum au continuat povestea.
    Harry Potter….n-am nicio treaba.
    Transformers si 2012 macar pentru cat s-au chinuit ei acolo sa faca ceva spectaculos, au incasari destule. Nu spun ca s-au chinuit degeaba. Cu tema apocalipsei 2012 este cel mai bun film. Transformers….acea continuare nu strica nimanui..zic eu.
    Ps: Titanicul pe primul loc acum 12 ani de James Cameron, isi intrece recordul tot el…..ba cati bani face omu’ asta :))).

  2. Foarte bun articolul, felicitari! Chiar eram curioasa.. Insa nu pot sa cred ca New Moon, vai, filmul asteptat de toti e pe locul 5 si la noi si la ei. Mie nu mi s-a parut cine stie ce… Si nici nu-mi place seria.. Deci dupa mine e ok locul 5, chiar daca in topul incasarilor..

  3. Eu zic ca ar trebui sa includem avatar la incasarile din 2010 ca din 2009 a muscat foarte putin timp si cu toate astea a rupt f. multe bilete… la propriu :)).
    Daca ma uit mai bine pe incasarile din intreaga lume pe 2009 vad in top ten in afara de Avatar si Angels&Demons mai mult filme “low end” sa le spunem asa, cu un target de cinefili nepretentiosi, sa inteleg ca doar copii mai merg la cinema worldwide? la ice age si harry poker? Who knows, ’cause time is tickin’ away…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.