Mihaela: Up (2009)

3

disneys up1 202x300 Mihaela: Up (2009)Vocile: Edward Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai, Bob Petersons

Si pentru ca-i mai bine impreuna, batranul Disney si sugubatul Pixar au pus-o la tocmeala de-un film. Vorbim de-o animatie, cum altfel? Flerul de salasluieste de zeci de ani in cetatea Disney, alaturi de-o mana tehnologica de-nalt profesionalism a celor dintru Pixar reusesc sa ridice din molozul recentelor animatii usor prafuite, o reusita de poveste, o frumusete insufletita cu spor si reala inspiratie. Istorie de film cu iz social? Sa spunem ca nea’ Cooley a sugerat candva ca din grupurile primare de raspandire universala face parte si comunitatea de batrani. Hai serios, tu- muritorule de rand, posibila piatra de moara a cartierului (ca si existenta, d’oh) nu te poti lauda c-o “banda” de cetateni in etate prin preajma? Da, ii stii. Cei cu legile nescrise si batistele intinse. Pe masa de sah ori doar aliniate-n banci. Dar, ce-ndrug eu aici? Nu mai asteptati lejer, nu aici, ci la vreo coada de cinematograf. Filmul ruleaza chiar zilele acestea. Spor!

Ce-ar fi de copilarie far’ de eroi? Trebuie sa ne visam Cosanzene sau Icsmeni, trebuie sa avem puteri si up at cannes 500x387 150x150 Mihaela: Up (2009)notorietatea alora. Sunt must have-uri de puberi. Ca de fapt supranaturalul si extraordinarul ramane pe taram fictiv, astea sunt detalii. Astfel ca Ellie si Carl, doi copilasi nazbatiosi, sunt mari admiratori ai exploratorului Charles Muntz, personaj notoriu pe buzele tuturor. Odraslele de odinioara vor creste impreuna, vor deveni sot si sotie si-i va uni acelasi vis: cel de a ajunge la Cascada Paradisului pentru a-si stabili casuta pe stancile acelui loc fermecat. Dar anii nu uita, Ellie moare si odata cu disparitia ei, va pieri si optimismul si veselia lui Carl. Morocanos, tipicar dar inca perspicace, intalnirea cu simpaticul Russell ii va conduce  monotonia spre-o adevarata aventura. Cu multe baloane. Poti spune ca-i prea tarziu unei provocari? Mai ales cand putem vorbi de vise.

disneyup 150x150 Mihaela: Up (2009)Dulceata peliculei te cuprinde din primele scene pe care le vei parcurge: stangacia micutului Carl, inocenta indrazneata a lui Ellie, nevinovatia ilara a lui Russell.. totul este ilustrat limpede, frumos, de mare clasa. Interesant as zice ca este procesul evolutiv inspre care actiunile curg, surprinderea momentelor cruciale si de schimbare pe care omul, un oricine, le poate traversa. Nu este nevoie de vointa ori de silita sarguinciozitate, caci o singura fapta, o singura vorba ori privire, poate schimba ce gandeai ieri si ce vei vrea de la maine. Asa ca, dragii mei, inhatati-va copii/nepotii/pruncii de pe palier/prietenii si fugiti la cinematograf pentr-un bilet. Merita. Ne mai putem baza pe mana lui Disney, cu sau fara ajutor.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.