The Twilight Saga: New Moon (2009)

25

Twilight New Moon teaser movie poster1 202x300 The Twilight Saga: New Moon (2009)Aşa cum poate unii dintre voi au aflat deja, astăzi am venit tocmai din Craiova, la Bucureşti, pentru a putea vedea “New Moon“. Nu, nu-s nebună şi nici o fană disperată. A fost o fixaţie de-a mea şi, de ce nu, o curiozitate. Aşa că, la ora 5 dimineaţa m-am urcat în tren şi la 10.30 am fost, împreună cu colega mea, Marina, la cinematograf. Cum mi s-a părut cea mai aşteptată producţie a anului (în legătură cu asta nu cred că mă poate contrazice cineva; dovadă şi recordul de la box-office doborât)? Bună, chiar mai bună decât “Twilight”. Şi asta se datorează, în mare parte, regizorului Chris Weitz. De abia acum am înţeles de ce au fost aleşi regizori diferiţi pentru fiecare film în parte. Pentru că şi fiecare carte în parte scoate în evidenţă aspecte diferite ale poveştii. Da, nu m-am putut abţine şi am citit toate cele patru volume: Twilight, New Moon, Eclipse şi Breaking Down. Asta s-a întâmplat în vară şi, pot spune că, aţi avut dreptate :D. M-au captivat de la prima pagină. Revenind la peliculă, am aceleaşi cuvinte de laudă cum am avut şi pentru prima parte. Şi, ca să nu ziceţi că era normal să îmi placă “New Moon” fiindcă am citit cărţile şi am văzut primul film, vă spun că şi Marina a fost foarte încântată de el. Atât de încântată încât se gândeşte să facă acelaşi lucru.

În ciuda faptului că există anumite prejudecăţi în legătură cu pelicula şi, mai ales, cu actorii principali, eu susţin în continuare că e un film foarte frumos.

new new moon movie stills twilight series 8629719 2560 1703 The Twilight Saga: New Moon (2009)

Într-adevăr, “New Moon” depăşeşte “Twilight”, dar acesta mi se pare un lucru absolut normal. Pentru că povestea devine mai bogată, sentimentele se amplifică, apar personaje noi, conflicte noi, întâmplări noi etc. Şi atunci e firesc să fii surprins plăcut când îi vezi continuarea. Acelaşi lucru îl aştept şi de la următoarele două filme: să fie mult mai bune decât predecesoarele. La “New Moon” am de făcut câteva precizări. Mi-a plăcut soundtrack-ul. Melodiile de pe fundal s-au potrivit perfect cu fiecare scenă în parte. S-a pus un mai mare accent pe efectele speciale şi acesta este, iarăşi, un lucru foarte bun. Cum i-am spus şi Marinei, momentele de slow-motion au reprezentat pentru mine încântare în formă pură. Mi s-a părut divin cum au surprins anumite detalii. Că tot a venit vorba de detalii, ţin să vă fac cunoscut faptul că au fost respectate foarte multe amănunte din carte. Poate acesta este şi motivul pentru care nu am simţit acelaşi fior, asa cum mi s-a întâmplat la “Twilight”. Pentru că ştiam dinainte ce o să se întâmple şi de ce o să se întâmple. De actori mai este nevoie să spun ceva? Eu cred că nu; nu aş face altceva decât să mă repet. Singurul lucru care nu mi s-a părut foarte grozav au fost lupii. Prea a fost evident că au fost creaţi pe calculator.

twilight new moon1 The Twilight Saga: New Moon (2009)

Ca să nu îmi pierd vremea povestind ce se întâmplă în film, fiindcă cei mai mulţi, dintre cei care vor citi acest articol, sigur vor ştii deja, mă rezum doar la a spune că accentul se va pune, spre deosebire de primul film, pe relaţia dintre Bella şi Jacob. Din nevoia de a o simţi în siguranţă şi protejată, Edward o părăseşte pe Isabella. Iar de aici lucrurile vor cunoaşte o dezvoltare dinamică. Trei lucruri aş mai avea de menţionat: 1. Dacă aveţi ocazia, vedeţi productia la cinematograf. Senzaţiile sunt mult mai tari aşa. 2. Nu încercaţi să comparaţi cartea cu filmul. Nu poţi spune care este mai bun. Sunt două lucruri total diferite, care prezintă, luate separat, avantaje şi dezavantaje distincte. Nu poţi ecraniza pagină cu pagină, păstrând aceeaşi complexitate şi idee narativă. Ar rezulta o peliculă de 24, 48, 32 de ore? Nu s-ar mai uita nimeni la ea. 3. E posibil să fiţi puţini dezamăgiţi, deoarece scenele acelea romantice, siropoase, sensibile, emoţionante sau cum vreţi să le numiţi, dintre Edward şi Bella vor fi mai rare. Nu vă întristaţi, fetelor :P! Veţi avea ce vedea şi la Jacob. V-aş povesti şi una din glumele făcute de un tip la cinematograf, în timp ce rula filmul, dar deja îmi miroase a creier încins şi cred că am să mă opresc :D. E rândul vostru acum … 😛

Vizionati trailer:

25 COMENTARII

  1. Din pacate si eu ar trebui sa calatoresc catreva ore pana la primul cinematograf… deci am ales varianta mai rea (cea filmata). Ma bucur ca ti-a placut. Eu poate nu m-as plictisi de un film de 48 de ore:X E frumos filmul, parca completeaza cartea cu niste imagini pe care eu mi le-am inchipuit putin altfel decat regizorul.

  2. Bineinteles ca mi-a placut!Nici nu ma gandeam altfel, oricum, pt ca asa ca si Ankha, am facut o fixatie pt toata nebunia asta.La fel ca si Twilight, si asta e un film care ori iti place pt ca esti fan, ori nu-ti place deloc.Totusi, eu zic ca e mai bun decat prima parte.Eu l-am vazut cam rau(prietenii stiu de ce…:)), insa daca voi avea ocazia sa-l vad la o calitate superioara cred ca o sa fiu muuuult mai incantata.

  3. Chris Weitz? Inseamna ca am mari sperante de la acest film, mult mai mari decat primul. Primul s-a dovedit a fi doar un film romantic. Nu a avut nimic special sau nou. Ma rog, o sa vad si eu New Moon si o sa revin cu parere. Sper de la toata seria asta mai multa aventura decat romantism, dar si el, desigur, imbinate.

  4. Mie sincer nu mia placut filmul mai mult decat primul. Am citit cartile …si cred k filmul e mult prea incarcat, practic eu am vazut secvente legate, fara sa aiba cursivitate. Cred ca e tras de par. Au incercat sa faca un rezumat al cartii prin imagini. Am fost putin cam dezamagita de el.

  5. Pe mine m-a dezamagit filmul. In mare parte din cauza ca a fost intens promovat si cele 3 trailere + 3 secvente din film facute publice nu au facut decat sa dezvaluie mai tot ce era important.
    Mi-a placut mai mult Twilight. Filmului New Moon ii lipseste cursivitatea si din pacate nu se ridica la nivelul cartii, care este mult mai buna.

  6. Mie mi s-a parut plictisitor. Un film fara replici, o mare dezamagire….. Daca as fi prof i-as trimite in restanta pe actori si pe regizor…..

  7. din pacate nu am apucat sa imi cumpar cartile sa le citesc….dar am vazut prima parte a seriei, si anume twilight…sincer mie mi-a placut ideea acea de iubire interzisa….in rest filmul este prost…actorii sunt buni….si asta este adevarat…..new moon am apucat sa il vad si eu…[mesaj editat]..calitate ffffffff proasta….dupa 15 minute am renuntat….cu cinematografele e nasol…k nu se stie ink dak il baga sau nu p la noi p’aci…so….concluzionand…imi fac cadou de craciun toate cele 4 carti din seria twilight….le citesc in vacanta de sarbatori + putin peste…si gata 😀 😉 va pup…sper k nu v-am plictisit

  8. @alina: nu ne-ai plictisit:D toata lumea recomanda cartile asa ca te asteptam cu o impresie dupa ce le-ai citit:)

  9. Pe cat de mult asteptam New Moon, pe atat de mult m-a dezamagit. E tras de par, iar prima parte e ingrozitor de plictisitoare. Pacat, pentru ca ar fi putut fi un film bun.

  10. @Amelia : De ce te-ai mai uitat la trailere? Serios, nu glumesc. Eu cand vad un film interesant, citesc cateva (putine de tot) cuvinte despre el si il caut, mai ales daca mi se pare ideea captivanta. Ma rog, aici ai asteptat filmul…in fine, rabdare.
    Si intotdeauna cartile sunt mai bune ca filmele (chit ca prefer filmele, recunosc, un film il vad in doua ore, o carte….) dar stiu ca sunt mai bune. Nu sunt? Daca aveti alte pareri….

  11. Clar un pic mai calumea ca Twilight….dar in rest….nu mi`a placut…nu zic ca e slab sau nu….dar mie mi s`a parut nu stiu cum sa zic….foarte previzibil.Mi se pareA mai calumea daca Bella nu`l salva pe Edward si“i ruga apoi pe Voituri sau cum l`o zice sa`l sAlveze…sau daca aparea Jacob in momentul in care acelasi clan vroia sa o omoare pe Bella.Voua nu?

  12. haideti incetati k va dezamagit… toata lumea isi da seama ca este mult mai frumos al doilea shi mai palpitant… mai ales ultima parte shi dupa parerea mea prima parte este ca un fel de intriga de la ea pornind totul eu ador al doilea film:x

  13. Doamne, filmul a fost asha de plictisitor… cel putin partea de mijloc, cand ea sufera, sub orice critica… lupii aia poate or fi prezentati mai fain in carte, dar in film au fost o scuza penibila pentru a fi pusi pe ecran baieti pe jumate dezbracati… sa fim seriosi, filmul e cumplit de slab. Ca sa nu mai spun de prestatia actritei Kristen Stewart. Ar trebui sa i se atraga atentia ca atunci cand joci si trebuie sa simulezi un sentiment, e obligatoriu sa ti se schimbe expresia fetei. Parca e facuta din tabla… Oricum 3 din 10

  14. saluti din nou 😀 am reusit sa vad new moon….e adevarat nu la cinema dar l-am gasit p net intr-o varianta f buna…..ok….mie una imi place….filmul in sine e slab…dar Rob stie sa isi joace rolul….e demential…cred k am ajuns sa ma uit la filmul asta doar pt actori …dar oricum mie mi s-a parut ok…astept sa vina 2010 sa vedem a 3-a parte 😀 va pup mai vb :*:*:*:*:*:*

  15. In unele privinte Amelia are dreptate, adica:,,filmului New Moon ii lipseste cursivitatea si din pacate nu se ridica la nivelul cartii, care este mult mai buna”.
    Insa eu cred ca trebuie vazut ,,originalul” , din cate am citit se bucura de un real succes.

  16. in ciuda faptului ca m-a prins cat eram in sala si nu rau deloc, i must say, este un film plin de stereotipuri, cu tipi care lucreaza la motociclete si fete care se uita la ei.

  17. degeaba spune-ti voi ca nu e bun filmul , sau va plac doar actoriii… eu unul zic ca e sooper filmul si transformarile care sunt realizate sun de cea mai inalta clasa .. bv echipei twilight .. si tineti-o tot asa … 😉

  18. m-am uitat la film doar pentru ca am auzit ca in film apare dakota fanning si Muse au facut o parte din soundtrack.. oricum, dakota a avun un rol mult prea scurt pentru talentu’ ei..si soundtrack-ul nu prea l-am auzit. in rest,filmul e varza..actorii nu au cine stie ce talent,avand in vedere ca joaca un rol in care tot ce faci e sa strigi sau sa vorbesti ca si cum ai fi mort: Du-ma la seful tauu,zombie umblator! 😀

  19. filmul a fost destul de ok asa,dar e prea pentru copii as spune eu…ce dumnezeu e cu vampirii….ar trebui sa fie mai feroce,mai plin de sange…ceva acolo care sa te sperie…mai fain e true blood…acolo da actiune

  20. Nu stiu cum vedeti voi mai misto al doilea film. Primul a fost mai bun. Dar asta nu inseamna ca a fost bun. de fapt, amandoua sunt proaste. Si nu pentru ca nu ar avea o poveste interesanta, ci mai ales din cauza actorilor. Acum, pe bune, cel mai bine joaca Billy Burke :)). Iar Kristen Stewart nu joaca, este pur si simplu… ea. Mai uitati-va si la alte filme in care a jucat (Panic Room, desi e mai vechi, In The Land of Women, Adventureland)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.