10 filme pentru Oscar 2011

4

oscar 20111 150x150 10 filme pentru Oscar 2011Toamna nu se numără doar bobocii. Toamna se numără şi filmele bune pentru că în această perioadă sunt lansate majoritatea producţiilor cu pretenţii la Oscar. În America, evident. La noi ajung cu o întârziere de câteva luni, dacă mai ajung (vezi The Hurt Locker). Mai jos vă prezint 10 filme care vor fi lansate între octombrie-decembrie şi care au mari şanse să se regăsească la Oscar 2011, la diverse categorii, dar şi alte 5 producţii care se anunţă foarte interesante pentru iubitorii filmului.
Probabil că nu toate din cele 10 amintite aici vor ajunge să aibă măcar o nominalizare, mai mult ca sigur că vom regăsi în nominalizările Academiei Americane şi alte producţii lansate până în această perioadă, dar este interesant de aflat care vor fi producţiile cu pretenţii de la sfârşitul acestui an.

The Social Network

Scenaristul Aaron Sorkin (Charlie Wilson’s War) şi regizorul David Fincher (The Curious Case of Benjamin Button şi Fight Club) aduc pe ecrane, din luna octombrie, povestea naşterii Facebook, una din cele mai celebre reţele de socializare. Un film care prin subiect pare dedicat mai mult tinerilor, utilizatori ai Facebook, dar cred că Sorkin şi Fincher au realizat o producţie mai complexă şi incitantă decât pare la prima vedere.

Vizionaţi trailer:

Tamara Drewe

O tânără jurnalistă revine în localitatea natală pentru a vinde casa în care copilărise. Întoarcerea sa stârneşte adevărate pasiuni printre localnici. Regia este semnată de Stephen Frears, nominalizat la Oscar pentru The Queen, iar distribuţia nu conţine nume sonore.

Vizionaţi trailer:

Conviction

O femeie se apucă să înveţe Dreptul pentru a-şi putea ajuta fratele care fusese condamnat la închisoare pentru o faptă pe care nu ar fi comis-o. Din distribuţia dominată de Hilary  Swank (dublă oscarizată) mai fac parte Sam Rockwell (o figură de neuitat pentru cine a văzut The Green Mile) Juliette Lewis şi Minnie Driver.

Vizionaţi trailer:

Hereafter

Clint Eastwood continuă să realizeze câte un film pe an, iar în 2010 ne propune o drama impresionantă. Filmul prezintă atitudinea a trei persoane afectate de moarte, în feluri diferite. Este vorba de un american, o franţuzoaică şi un englez. Eastwood continuă colaborarea cu Matt Damon de la Invictus şi i-a rezervat acestuia rolul principal.

Vizionaţi trailer:

127 Hours

După succesul repurtat cu Slumdog Millionaire, regizorul Danny Boyle se întoarce cu un film şocant, inspirat dintr-un caz real. Un alpinist rămâne blocat în timpul unei expediţii şi este nevoie să ia o măsură extremă pentru a rămâne în viaţă. Filmul a speriat spectatorii la prima proiecţie oficială, mulţi părăsind sala în timpul celei mai intense scene a filmului.

Vizionaţi trailer:

Black Swan

Decembrie se deschide cu Black Swan, cea mai recentă producţie a lui Darren Aronofsky (The Wrestler). Acţiunea filmului se desfăşoară în lumea baletului (după cum probabil v-aţi dat seama din titlu) şi le are în rolurile principale pe Natalie Portman şi Winona Ryder. Black Swan a deschis ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Veneţia.

Vizionaţi trailer:

Miral

Regizorul Julian Schnabel revine cu acest film după tulburătorul Le scaphandre et le papillon. Povestea este tot una emoţionantă şi prezintă drama unei tinere pe fondul conflictului israeliano-palestinian. Din distribuţie fac parte Willem Defoe, Vanessa Redgrave şi Freida Pinto (Slumdog Millionaire).

Vizionaţi trailer:

The Fighter

Mark Wahlberg şi Christian Bale interpretează rolurile principale în această dramă despre viaţa unui boxeur. Filmul este regizat de David O. Russell, iar din distribuţie mai fac parte Amy Adams şi Melissa Leo.

Vizionaţi trailer:

True Grit

Ethan şi Joel Coen speră să repete succesul lui No Country for Old Men şi lansează în decembrie True Grit, un remake după un film cu John Wayne. Rolurile principale sunt deţinute de Matt Damon, Jeff Bridges şi Josh Brolin. Practic, fraţii Coen au lansat câte un film în fiecare an după ce au primit Oscarul pentru No Country for Old Men, dar atât Burn After Reading (2008) cât şi A Serious Man (2009) au fost primite destul de rezervat.

Somewhere

Este un nou film regizat de Sofia Coppola, după Lost in Translation şi Marie Antoinette, care a primit în acest an Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia. Somewhere spune povestea unui actor de la Hollywood care decide să-şi facă ordine în viaţă după ce este vizitat de fiica sa în vârstă de 11 ani. În film îi puteţi vedea pe Elle Fanning, Michelle Monaghan şi Stephen Dorff.

Vizionaţi trailer:

Pe lângă cele 10 filme de mai sus am mai realizat o listă mai scurtă, de numai cinci producţii, care cred că nu au şanse prea mari la Oscar, dar au distribuţii interesante şi subiecte incitante.

Stone

Un piroman condamnat la închisoare este în stare de orice pentru a-l convinge pe poliţistul care îl supraveghează să-l elibereze condiţionat. Se anunţă un duel de zile mari între Edward Norton şi Robert De Niro, plus prezenţa fermecătoarei Milla Jovovich.

Vizionaţi trailer:

The Next Three Days

Cei care aşteptau o nouă surpriză originală din partea lui Paul Haggis (Crash) vor avea parte de remake. Un film francez din 2008 a fost sursa de inspiraţie pentru celebrul scenarist, iar rolurile principale sunt deţinute de Liam Nesson, Russell Crowe, Elizabeth Banks. Nu am să vă spun nimic despre film, dar am să vă invit să citiţi ce am scris despre filmul original, despre Pour Elle.

Vizionaţi trailer:

The Tourist

Este un thriller cu o distribuţie trăsnet: Angelina Jolie şi Johnny Depp în rolurile principale, iar regia este semnată de neamţul Florian Henckel von Donnersmarck, autorul bijuteriei The Lives of Others. Remake după filmul francez Anthony Zimmer.

Vizionaţi trailer:

The Debt

Este un remake după filmul cu acelaşi nume din 2007. Trei tineri agenţi ai Mossadului primesc în anul 1965 o misiune pentru prinderea şi uciderea unui nazist. Treizeci de ani mai târziu un bărbat care susţine că este nazistul respectiv apare în Ucraina, iar unul dintre cei foşti agenţi Mossad trebuie să descopere adevărul. Helen Mirren, Sam Worthington şi Tom Wilkinson, în rolurile principale.

Vizionaţi trailer:

The Company Men

Povestea este axată pe pe un an din viaţa a trei bărbaţi, care îşi pierd slujbele sau sunt aproape să le piardă şi efectele pe care deciziile luate de aceştia le afectează familiile şi viaţa comunităţii. Distribuţie impresionantă din care fac parte Ben Affleck, Kevin Costner, Maria Bello, Tommy Lee Jones şi Chris Cooper. Scris şi regizat de John Wells, unul din scenariştii, regizorii şi producătorii serialului ER.

Vizionaţi trailer:

Voi ce filme doriţi să vedeţi din această listă ?

4 COMENTARII

  1. Genul de articol pe care il asteptam de mult timp. Ce filme vreau sa vad? Vreau sa le vad pe toate:)). Nume mari, actori si regizori extraordinari…se anunta o toamna plina de filme si debia astept Globul de Aur, premiile BAFTA si Oscar-urile…desigur. Am o vaga impresie ca o sa fiu satisfacut de filmele care vor primi principalele filme anul acesta, sper sa nu fie numai o impresie. In orice caz..se vede ca potential este!

  2. Well, that’s a nice article!:)
    Subscriu la commentul lui “UnSceptic”. Vreau sa le vad pe toate dar in special: “The Tourist” pe care lumea intrega-l asteapta, “Black Swan”, “127”, “Conviction”,”Stone”. Un singur comentariu am legat de filmul fratilor Cohen: True Grit si anume ca omenii astia nu ma inspira. Vizionez filmele lor, dar clar nu fac parte din preferatii mei, cu toate ca sunt adorati de membrii Academiei Americane de Film. Whatever!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.