Marie Antoinette (2006)

2

marie antoinette poster Marie Antoinette (2006)Actori: Kristen Dunst, Jason Schwartzman, Molly Shannon, Rip Torn, Judy Davis

Legenda a secolului al XVIII-lea, Maria Antonia, nascuta ca arhiducesa de Austria, devine mai tarziu prin casatoria cu Ludovic al XVI-lea, regina a Frantei si a Navariei, luand numele de Marie Antoinette. A starnit numeroase controverse privitoare la personalitatea si obiceiurile sale, celebra pentru replica „daca n-au paine, atunci sa manance briose”, spusa cand taranii francezi mureau de foame, acuzata pentru un asa-zis incest cu fiul sau, sau ca ar fi intretinut relatii sexuale cu mai multi barbati, aceasta a reusit de-a lungul timpului sa devina un izvor nesecat de informatii pentru diferite ecranizari sau carti. In 2006, Sofia Coppola, regizeaza un alt film in care personajul principal este Marie Antoinette.

Coppola trece imaginea controversatei Maria Antoaneta prin prisma unei viziuni moderne, total contrara filmelor de epoca, reusind sa o reinvemarie antoinette p11 Marie Antoinette (2006)nteze atat pe aceasta cat si intreaga curte de la Versailles, din perspectiva unei culturi extrem de actuale. Filmul debuteaza cu plecarea arhiducesei spre Franta, in vederea realizarii casatoriei cu Louis al XVI-lea. Avand numai 14 ani, se trezeste prinsa intr-o lume sofisticata, decadenta, ahtiata dupa scandal, lucruri care o deruteaza pe tanara regina. Pe langa toate acestea intampina si o problema majora cu noul sot, acesta era un barbat rece, retras, ce nu ii acorda foarte mare atentie, mariajul lor nu este consumat decat dupa sapte ani.Maria, cu timpul se refugiaza in jocuri de noroc, excursii, baluri, cumparaturi cu prietenele (activitati normale pentru orice adolescenta), insa toate aceste indeletniciri ii aduc numeroase critici.marie antoinette p2 Marie Antoinette (2006)

Filmul a reusit sa obtina un premiu Oscar pentru „Cele mai bune costume”, cu adevarat costumele si decorurile au fost excelent prezentate. Pe alocuri filmul seamana si cu o parodie, un amalgam de costume, muzica noua, decoruri vechi, obiceiuri si comportamente din timpul prezent, la care se mai adauga si un final cam bizar.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.