Charlie Wilson’s War (2007)

6

Un film elegant conceput intr-o maniera smart si adaptat cerintelor istorice. Un film ce face legatura intre Razboiul Rece si razboiul impotriva terorismului inceput in Afganistan. Un film cu doi actori mari, Tom Hanks si Julia Roberts si cu un subiect cat un mare adevar. Desi eram foarte obosit, Charlie a reusit sa ma tina atent pe tot parcursul desfasurarii actiunii, ceea ce putine drame reusesc in astfel de situatii. V-am spus despre actori, despre gen si despre “interesting note” deci sa trecem la subiect.

charlie 1 Charlie Wilsons War (2007)

Charlie Wilson este un congresman uns cu toate alifiile si din cale afara de descurcaret. Filmul incepe cu o poveste cu striparitze si droguri ce practic acopera dorinta sa de a ajuta poporul afgan de a-i scoate pe rusi din tara in perioada Razboiului Rece, perioada in care fiecare mutare putea fi fatala pentru stabilitatea globala. In toata aceasta poveste isi are locul si o femeie foarte bogata si cu relatii sus puse interpretata de Julia Roberts.

charlie 2 460x305 Charlie Wilsons War (2007)
Ce mi-a placut este ca pe cat de dramatic incearca filmul a fi in unele momente, pe atat este salvat de umorul negru al lui Wilson si al omului de la CIA. Umorul ironic si negru, dar si replicile parca de film de Oscar (stiti voi cu pauze, la obiect si cu un inteles inconjurat) duc “Razboiul lui Charlie Wilson” mult peste media filmelor de gen. Pentru cei care spera sa se distreze la un astfel de film il recomand (bine acum daca ai 14 ani si n-ai facut un pic de istorie postbelica te uiti degeaba).

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. […] De “The Devil Wears Prada” a auzit toata lumea. A jucat alaturi de Meryl Streep si Anne Hathaway (actrite si acum mai cunoscute decat ea), avand un rol secundar. Desi criticii au dispretuit filmul, prestatia actritei secundare a fost de apreciat. 2 nominalizari a avut in 2007 pentru acel rol secundar: una la premiile BAFTA si una la Globul de Aur. Tot in 2007 a mai avut roluri mici in “Dan in Real Life” si “Charlie Wilson’s War“. […]

  2. […] 25.Charlie Wilson’s War (2007) […]

  3. […] cu se mănâncă. Și aici meritul revine celor doi scenariști Aaron Sorkin (The Social Network, Charlie Wilson’s War, Studio 60) și Steve Ziallian (Schindler’s List, Gangs of New-York) care nu au insistat pe […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.