Cinefilul: “The Wrestler (2008)”

8

the wrestler afis 202x300 Cinefilul: The Wrestler (2008)Actori: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Ernest Miller

Nici că se putea o alegere mai bună pentru rolul principal decât Mickey Rourke. Iniţial, regizorul a fost în discuţii cu Nicolas Cage şi Sylvester Stallone pentru a-l interpreta pe luptătorul Robinson. Dar s-a dovedit că cea de-a treia alegere a fost una extrem de inspirată, iar Mickey Rourke nu a mai dat cu piciorul unui rol ofertant aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori în cariera sa. El este Randy „The Ram” Robinson, o fostă vedetă a wrestlingului, care continuă să mai evolueze în meciuri la nivel de cartier pentru că nu prea mai are alte surse de venit. Dar pentru Randy contează şi ovaţiile publicului poate chiar mai mult decât banii şi propria sănătate.

Existenţa fostei vedete din anii 80 este una extrem de simplă. Apreciat în lumea wrestingului deopotrivă de fani şi de colegi/adversari, Randy nu are mulţi prieteni în lumea reală. Are o afinitate specială pentru o dansatoare dintr-un club de noapte (Marisa Tomei), trecută de prima tinereţe şi care nu prea mai este preferată de clienţi, este tatăl unei adolescente care nu doreşte să-l vadă şi prestează muncă de hamal pentru câţiva bănuţi în plus. Cam acesta îi este universul în afara ringului. Viaţa sa recapătă un sens atunci când un organizator de evenimente doreşte să reediteze o celebră confruntare din istoria wrestlingului, lupta lui Randy „The Ram” Robinson cu The Ayatollah. the wrestler 1 150x150 Cinefilul: The Wrestler (2008)

Darren Aronofsky realizează un film bun, dar destul de deprimant, dificil de privit şi nu doar din pricina scenelor de luptă. Coloana sonoră compusă de Bruce Springsteen este superbă, iar Marisa Tomei este excepţională şi fizic şi din punct de vedere al interpretării. the wrestler 2 150x150 Cinefilul: The Wrestler (2008)The Wrestler nu este o producţie uşor de înghiţit de oricine, dar merită văzută pentru fiecare cadru, care ne dezvăluie câte puţin din ceea ce simte Randy „The Ram” Robinson. Nimic nu este în plus. Iar întreaga esenţă a filmului este dezvăluită chiar de eroul principal, care spune la un moment dat: The only place I get hurt is out there. The world don’t give a shit about me. Ca şi cum toate calităţile de mai sus nu ar fi fost de ajuns, jos pălăria în faţa finalului deloc hollywoodian.

Vizionaţi trailer:

8 COMENTARII

  1. Se poate sa fie o chestie de gust , dar pe mine nu m-a impresionat prea placut sau ca sa fiu mai corecta, cred ca se supraapreciaza valoarea filmului si a interpretarii lui Mickey Rourke. Si nici circul/simularea aia de lupta numita wrestling nu cred ca e un subiect interesant pentru europeni!

  2. E genul de film “love or hate”, nu prea există cale de mijloc. Nu ştiu dacă e sau nu un subiect interesant pentru europeni, dar are un premiu BAFTA şi Leul de Aur la Veneţia, ceea nu-i chiar de colo.

  3. Mie sincer mi-a placut si mi se pare o interpretare buna a zicalei “Cum iti asterni asa vei dormi” .. sotia a adormit la filmul asta :))

  4. […] Ben Schwartz, Kurtwood Smith si Snoop Dogg. Scenariul este scris de David Sorren, Robert Siegel (The Wrestler) si Darren Lemke (Shrek Forever After). Premiera filmului Turbo a fost programata pentru data de 19 […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.