Burn After Reading (2008)

26

burn after reading poster 203x300 Burn After Reading (2008) Actori: George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Tilda Swinton, Brad Pitt

“Un film cu tampiti in care toti joaca pe prostii”. Asta a spus unul din cei prezenti la avanpremiera filmului in Romania, dupa ce a iesit din sala. Daca ma gandesc mai bine asta spuneau toti. Si mai toti ne intrebam la ce rost atatia actori cunoscuti daca a iesit un film idiot. Probabil sunteti invatati ca atunci cand nu imi place un film sa nu vi-l recomand. Asta vi-l recomand. Langa mine a fost un domn care a ras tot filmul (stiti cum e ca la o gluma din 10 persoane sa rada una singura si toti ceilalti sa se uite mirati la ea?). A… si nu radea la dansurile lui Brad Pitt.

Toate criticile citite despre acest film inainte erau pesimiste si negative. brad pitt burn after readin 300x200 Burn After Reading (2008) Atunci de ce a scos 7.7 pe imdb? Filmul prezinta o poveste incalcita despre cum prostia oamenilor poate aduce tot felul de incurcaturi nevinovate dar idioate. Serviciile secrete, amantii, Brad Pitt si o femeie ce isi dorea sa arate ca actritele renumite acestea sunt personajele din film. Nu are rost sa va spun despre ce e vorba pentru ca in primul rand aflati pe parcurs, iar in al doilea rand poate o sa intelegeti altceva. Si poate o sa fie mai bine.

burn after reading 5 300x184 Burn After Reading (2008) Download subtitrare “Burn After Reading” click aici.

Finalul? Daca nu veti vedea minutele ramase pe undeva pe ecran atunci veti fi surprinsi de prapastia finalului. Pentru ca mereu te astepti sa se termine cu povestea si sa apara lucrurile socante si astepti, si astepti si… se termina. “Citeste si Arde”? Mai bine “vezi si delete”. Un singur lucru va mai spun, actorii joaca foarte bine, sa nu fiti mirati de asta. Pacat de scenariu.

Vizionati trailer:

26 COMENTARII

  1. Total gresita atitudinea unora! Daca in ziua de azi comedie inseamna doar “testicule” la vedere, si “capace” date unui idiot cu ochelari, atunci da… nu e comedie. Film super tare frate! Total de acord cu nota de pe IMDb. Eu i-am dat 8 pe blogul meu!

  2. Dar nu am zis ca vroiam testicule la vedere. Am zis doar ca e un film idiot. Pentru tine poate sa fie super comedie, pentru mine e un film fara valoare.

  3. floryan fiecare cu gusturile lui … dar nu pot sa ma abtin sa nu spun ca mi-a placut enorm, am vazut actorie si expresie care inlocuieste cuvintele pe fata lui Brad si George. Genial.

  4. M-ai convins! Ai dreptate! Nu stiu ce cauta “Burn After Reading” sau alte 95 % din peliculele pe care le prezentati pe filmetari… ca oricum dupa ce spuneti ar trebui sa se numeasca filme slabe.com. Sa ai o viata placuta! Si succes cu siteul! Pe mine m-ai pierdut! Dupa cum le raspunzi cititorilor tati stiu ca oricum nu-ti pasa. Totusi, daca ai coloana vertebrala, nu vei sterge mesajul acesta!

  5. Toata lumea are coloana vertebrala. 95% din filmele aparute in lume nu sunt filme tari. Sunt filme acceptabile, bune, slabe, proaste sau… idioate:)

  6. iara asta a fost un film idiot ! chiar aseara l`am vazut si sincer imi pare rau ca am pierdut o ora si ceva din viata mea uitandu ma la filmul asta :/

  7. Si parerea mea e ca am vizionat un film idiot .Si foarte plictisitor . Cu sinceritate nu stiu de ce au cheltuit atatia bani sa faca o porcarie de film . Pe langa scenariu si actorii sunt “obositi” si fara chef de joc . Poate nu inteleg eu ce-i comedia , dar asta sigur ca nu este …eu am plans dupa timp si bani!

  8. Comedie neagra F. REUSITA… se pare, un film, un pik prea fin ptr unii… Sincer m`as fi asteptat de la un editorialist care scrie ptr “IMDB`u romanesc”, Floryan, sa inteleaga un film dincolo de ce intelege orice fan VanDamme… Thâng thâng ! De acord cu Romeo “Film super tare frate!”

  9. Filmul e regizat de fraţii Coen, care au un anumit stil ce nu place tuturor. Nu e nimeni de condamnat că nu îi place această producţie. Încă nu am văzut Burn After Reading, dar am vizionat multe din peliculele celor doi cineaşti şi cam ştiu la ce să mă aştept cu toate că mai este încă loc de surprize.

  10. sincer nici n-am inteles prea multe din film…nici nu m-a impresionat.si poate o fi comedie in acceptiunea unora,dar in vocabularul meu nu se numeste comedie.parerea mea.

  11. filmul este o comedia neagra in stilul caracteristic al fratilor Coen..ffff bun..nu se vrea o comedie..poate aici nu ai inteles Florin..cat despre fratii Coen??toata stima…se vede ca Oscarul luat pt regie si pt cel mai bun film “No country for a old man” e meritat..ma repet..filmul nu este o comedie..l-ai incadrat gresit

  12. @alex: atunci comedie neagra? Ia uite ce scrie “BB” mai sus. In plus toti cei care au zis ca le-a placut, au zis si ca e o “comedie” foarte buna, dar neinteleasa de restul.

  13. Nu il recomand nimanui acest film…sunt dezamagit…e total aiurea toata actiunea si scenariul… Nu imi aduc aminte de nicio faza in care sa rad cu adevarat…am zambit si atat. Pacat ca sunt tot felul de “experti” care, nu imi pot da seama pe ce baza, incadreaza intr-o anumita categorie filmele. Filmul asta in niciun caz nu ar trebui pus la categoria “comedie” ci la categoria “penibil”…parerea mea.

  14. actorii joaca foarte bine, genial chiar, insa povestea lasa de dorit. cel mai haios ca sa spun asa mi se parea personajul lui brad pitt si mi s-a parut destul de stupid ca[cenzurat]. mie mi se pare mai degraba o satira, comedie neagra daca vreti la adresa unei societati in care prostia, minciunile si dorinta de afirmare pot duce la multe incurcaturi prostesti. acum, scriind asta nu stiu sigur daca scenariul este cel care nu mi-a placut sau faptul ca personajele sunt de-a dreptul cretine.

  15. Filmul este BUN. Sunt surprins ca a fost foarte prost primit de critica si chiar de public. Este o satira puternica a societatii plina de “secrete” a goanei dupa bani, a goanei dupa sex, a maniei operatiilor estetice, a “fortei gandirii pozitive”. Cati il citeaza pe “alchimist”: “daca iti doresti cu adevarat ceva atunci universul isi pune in miscare rotitele sa te ajute” si poate obtii banii necesari unor operatii estetice. ce conteaza ca mor mai multi oameni pentru asta…
    ACTORII… sunt nemaipomeniti. Brad Pitt mi-a dovedit inca o data ca este un actor foarte bun. George Clooney la fel. Nu mi i-as fi inchipuit ca pot juca astfel de roluri atat de convingator. De exemplu Brad Pitt in rolul lui Benjamin, acela in care se naste batran, zambeste tot timpul linistit. Acolo nu joaca, are o masca, si la propriu (efecte speciale) si la figurat. In “Burn after reading”, Pitt e cu totul altul, e superb. Nu mai vorbesc de Malkovitch, care este, ca intotdeauna, foarte bun. Imdb-ul i-a dat 7,7, eu i-as fi dat 9.

  16. Am vazut filmul acum o luna si ceva. Si de atunci, de fiecare data cand vine vorba de vreun film (fara legatura cu “Burn After Reading”) ma intreb in sinea mea cat de tampita pot fi de nu am inteles mai nimic. Adica am inteles, dar…nu am inteles. Cam asta as raspunde daca ma intreaba cineva ce parere am despre film. Nu am vazut de multa vreme un film care sa ma faca sa ma scarpin in cap tamp, a la “Stan si Bran”.
    Si ma bantuie totusi intrebarea…ce-o fi fost in capul gloatei aleia de actori nemaipomeniti sa-si accepte rolurile cand au citit scenariul. Poate stiu ei ceva ce mie imi scapa. Oricum, oamenii si-au facut treaba, au jucat excelent, ceea ce a determinat probabil pe toata lumea sa reziste pana la final si sa spere…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.