Crash (2004)

9

crash poster 31 221x300 Crash (2004)Actori: Matt Dillon, Ryan Phillippe, Sandra Bullock, Brendan Fraser, Don Cheadle

Crash e un film emoţionant despre discriminări, abuzuri, curaj, altruism. A fost ales cel mai bun film al anului 2004. Cu o distribuţie pe măsură, numai actori talentaţi, şi mai multe poveşti toate cu un puternic substrat afectiv, filmul a reuşit să strângă 3 Oscaruri (cel mai bun film, cel mai bun montaj, cel mai bun scenariu original) şi încă 38 de premii.

Mai multe personaje aparent fără legătură interferează întâmplător influenţaţi de prejudecăţile impuse de societate. Un poliţist (Matt Dillon) face abuz de funcţie şi hărţuieşte sexual o mulatră, din motive rasiale.Don Cheadle joacă rolul unui detectiv crash 050605 big3 300x200 Crash (2004)apreciat pentru muncă sa în cadrul departamentului de poliţie. În pararel el trebuie să-şi acopere fratele care se ocupă cu furtul maşinilor. Daniel (Michael Pena) este un lăcătuş cinstit care îşi creşte singur fiica dar este privit cu neîncredere de către angajatori datorită originii sale hispanice. Şi vizionând filmul veţi descoperi poveştile altor personaje interpretate de Sandra Bullock, Ryan Phillippe, Brendan Fraser. Iar în final veţi descoperi că toţi sunt legaţi între ei, fiind ori rude ori cunoştinţe.

Download subtitrare “Crash” in curand.

Faţă de alte filme care au avut bugete imense cum ar fi King Kong crashpubh 233x300 Crash (2004)care a beneficiat de un buget de 200 milioane $ şi nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, Crash a reuşit cu un buget de 6 milioane $ să atragă aprecierile criticilor şi Oscarul pentru cel mai bun film. E un film care pe lângă actorii cunoscuţi are un scenariu pe măsură, şi reuşeşte să impresioneze şi prin coloană sonoră şi montaj. Pe mine m-a impresionat cel mai mult povestea ofiţerului Tom Hansen (Ryan Phillippe) şi a hispanicului Daniel. Si m-a emotionat acea fetita care credea ca poseda o mantie magica. Trebuie sa vedeti filmul pentru a intelege despre ce e vorba. Eu am l-am pus printre favorite şi vi-l recomand. Nu cred că vă va dezamăgi.

Vizionati trailer:

9 COMENTARII

  1. Vazut. La recomandare. Plus ca ma leaga o frumoasa amintire legat de vizionarea lui. Da, iti canta in struna pe latura emotionala pelicula, iar scena cu fetita cred ca reconstituie fidel apogeul cantarii. (aia din surdina)

  2. “Crash” e genul de film pe care l-ar fi facut Robert Altman daca si-ar fi pierdut 90% din scoarta cerebrala intr-un accident.

  3. am vazut de cateva ori filmul, dar de fiecare data mi-au dat lacrimile la scena cand fetita fuge din casa la tatal ei sa il protejeze cu mantaua magica

    oi fi eu mai sensibil, dar filmul este f bun si merita vazut

    succes si vizionare placuta 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.