Surveillance (2008)

2

A fost îngrozitor pentru mine să văd acest film. Îngrozitor de plictisitor. Credeam că nu se mai termină niciodată. Mi-aş dori să îl pot cataloga măcar suficient de interesant de văzut o singură dată, dar nu, nu merită să-i acorzi o oră jumătate. Şi nu ar fi fost în totalitate un eşec dacă nu ar fi fost gândit aşa de prost. Dacă nu ai un scenariu foarte bine pus la punct şi nişte actori suficient de credibili, restul detaliilor nu mai contează. Nu ştiu în care moment, filmul ar fi trebuit să îmi capteze atenţia sau să mă şocheze, dar ştiu că, până aproape de final, nu am avut nicio reacţie. Din trailer mi s-a părut că ar fi o peliculă bunicică. Mai bine aş fi continuat să-mi văd serialul de care m-am apucat zilele acestea. Nici review nu am vrut să îi fac iniţial. Dar, m-am gândit că este o producţie destul de nouă şi se vor găsi persoane interesate să o urmărească. Poate acest review vă va ajuta să nu risipiţi 97 de minute.

Citisem undeva că finalul este unul neaşteptat şi nu foarte uşor de ghicit. Eu zic contrariul.

1608pt48c0e22

Finalul poate fi dibuit cu uşurinţă. Nu ai nevoie decât de puţină imaginaţie şi logică. Adică, hai să fim serioşi, nu rămân decât nouă personaje. Cât de dificil poate fi? Avem, deci, doi agenţi FBI, Elizabeth şi Sam, care sosesc într-un orăşel din Santa Fe pentru a ancheta o serie de crime extrem de violente, comise, se pare, de o echipă de doi criminali. Şi încep prin a intervieva trei martori: o fetiţă, o tânără blondă şi un poliţist. Pe parcursul declaraţiilor se derulează şi acţiunea filmului. Acţiune care mi s-a părut lipsită de noimă şi neverosimilă. Ca să nu mai vorbesc de cât de prost mi s-au părut interpretate rolurile. Cele mai enervante personaje au fost cei doi poliţişti care trăgeau în cauciucurile maşinilor pentru amuzament şi pentru a-i jefui pe conducătorii acestora.

ff3fa229048439fc886a3a66cf38fd9d

În concluzie, “Surveillance” nu este genul de peliculă pe care aş recomanda-o. E făcută mai mult de dragul artei cinematografice. Nu are niciun înţeles, niciun mesaj şi reuşeşte să rateze cu brio scopul pentru care a fost creată.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Sincer, nu mi s-a parut un film chiar asa de rau.Pe mine m-a tinut in priza pana la sfarsit iar modul in care a fost redata actiunea mie mi s-a parut chiar interesant.In mod surprinzator, nu l-am considerat pierdere de vreme.E adevarat ca unele personaje au fost chiar enervante, dar, ca o concluzie, am vazut si filme mult mai proaste…:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.