Following (1998)

0

Când spui Christopher Nolan te gândești la Inception, la Interstellar, la trilogia Batman sau la Memento. Regizorul mai are un film care nu este nici pe departe atât de cunoscut precum cele enumerate mai sus poate și pentru că este producția sa de debut, mă refer la Following. Un film cu un buget ridicol chiar și pentru anul 1998, a costat numai șase mii de dolari. Asta ca să vedeți cum a început omul care pe urmă a gestionat bugete de sute de milioane de dolari, care au generat încasări și mai și. Following  a fost important pentru că a demonstrat producătorilor că Nolan poate face lucruri mărețe cu bani puțini. E adevărat că dacă Following ar fi fost un eșec poate și Memento ar fi arătat altfel (apropo e un film genial), poate că filmografia sa ar fi fost un pic schimbată. Cert este că Nolan e unul dintre cei mai originali creatori de la Hollywood.

following 1 460x315 Following (1998)

Revenind la Following, este un film alb negru, care are vreo 70 de minute.  Producția începe cu povestea unui tânăr care are o pasiune neobișnuită (și cam periculoasă). Îi place să urmărească oameni. Pe care nu îi cunoaște. Și cărora nu le face nimic. Regula e să urmărească același om timp de o zi. În momentul când se abate de la acest principiu și urmărește oamenii mai multe zile mai rând apar problemele. Astfel, este abordat un bărbat pe care îl urmărea insistent și care se va dovedi a fi hoț de locuințe. Acesta îi propune un parteneriat urmăritorului nostru, iar între cei doi se infiripă o prietenie. Lucrurile merge destul de bine până când își face apariția în peisaj o femeie.

following 2 460x357 Following (1998)

Nu vreau să vă dezvălui mai multe pentru că este un film care te va lua cu siguranță prin surprindere, imposibil de anticipat ce urmează. Plus un final memorabil. Scenariul e punctul forte, structura poveștii nefiind una cronologică, lucru obișnuit la Nolan, scenele sunt intercalate și pe alocuri fac și mai greu de “citit” întregul puzzle. Actorii din film nu erau cunoscuți nici atunci, nu au devenit nici mai târziu, cei mai mulți dintre ei amatori sau semiamatori, dar se descurcă foarte bine, extrem de credibili.
Prima dorință pe care o vei avea la finalul lui Following va fi să-l revezi. Știind deja deznodământul te vei minuna și mai bine de măestria lui Christopher Nolan, de indiciile presărate de-a lungul producției.
Following este un film care nu trebuie ratat nici de fanii lui Nolan, dar nici de amatorii filmelor de calitate și originale.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.