A simple favor (2018)

1

Din trailer A simple favor pare un thriller cu accente noir. Tot trailerul m-a dus cu gândul la The Girl on the Train. Un film care nu mi-a plăcut. Am sperat că A simple favor este altceva și chiar este diferit. Cel mai important lucru este că în acest thriller s-a presărat multă, multă comedie. Nu e lucru tocmai surprinzător dacă mă gândesc că regizor este Paul Feig, care pe lângă serialele de comedie regizate mai are în palmares Bridesmaids și Spy. Excelentă Anna Kendrick, care se dovedește ideală pentru partea de comedie dar și pentru partitura mai serioasă. Foarte bună și Blake Lively, în rolul unei femei puternice, cu mai multe fețe. În rest nimic memorabil în distribuție. A, ba da, era să uit. Are o foarte scurtă apariție Rupert Friend. Dacă vă era dor de Peter Quinn din Homeland îl veți vedea aici într-o partitură cel puțin inedită.

a simple favor 1 460x258 A simple favor (2018)

Stephanie (Anna Kendrick) este mama unui băiețel, implicându-se în mai toate activitățile de la școală spre disperarea celorlalți părinți și are și un vlog acolo unde prezintă diverse rețete. Într-o bună zi ea se împrietenește cu Emily (Blake Lively) o femeie care lucrează pentru un creator de modă și care are copilul în aceeași clasă cu cel al lui Stephanie, cei doi băieți fiind apropiați. Chiar dacă par că provin din lumi diferite – femeia casnică versus femeia de carieră – cele două îse înțeleg destul de bine. Emily o mai roagă pe Stephanie să ii ia copilul de la școală și să îl țină câteva ore până când reușește să scape de la serviciu. De altfel, de la o astfel de “simplă favoare” începe intriga filmului. Stephanie ia copilul lui Emily de la școală și îl ține o noapte deoarece nici tatăl celui mic nu era în localitate. Trec două, trei zile, Emily nu mai dă niciun semn, mai mult nimeni nu pare să știe ceva despre ea, nici soțul, nici colegii de la muncă, iar dispariția este anunțată la poliție.

a simple favor 3 460x242 A simple favor (2018)

Stephanie începe și ea o investigație pe cont propriu și află că Emily avea destul de multe secrete și că până la urmă nu putea să spună că o știe cu adevărat. Chiar și soțul lui Emily spune la un moment dat că nu a fost lăsat să se apropie de sufletul ei. Ce se întâmplă de aici încolo veți descoperi când veți vedea filmul. Acum să nu vă așteptați la prea multă originalitate din a doua jumătate a producției., lucrurile sunt destul de ușor de anticipat și rămân previzibile până spre final. Dar asta nu îi scade din merite. Iar când în aproape toate scenele se petrec și momente amuzante, atunci lucrurile sunt extrem de plăcute. Din punctul meu de vedere, A Simple Favor este una dintre cele mai bune comedii ale anului.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.