Bad Times at the El Royale (2018)

3

El Royale este un hotel aflat la granița dintre California și Nevada. De fapt, jumătate din hotel este în California, iar jumătate este în Nevada și există o linie care funcționează ca o graniță.  Care ar fi diferențele ? Probabil cea mai importantă este că o cameră în California este cu un dolar mai scumpă decât una similară în Nevada. El Royale fusese un hotel extrem de căutat, multă lume bună îi trecuse pragul, dar de când pierduse licența pentru jocurile de noroc era aproape părăsit. Mai avea un singur angajat care era și recepționer, se ocupa de curățenie, făcea cam totul acolo. Iar cei care veneau acolo căutau în primul rând discreție, dar îl preferau și datorită prețului mai mic decât alte unități din zonă. Dar El Royale ascundea un secret teribil, unul cunoscut de foarte puțini oameni.

el royale 2 460x306 Bad Times at the El Royale (2018)

Un agent de vânzări (Jon Hamm), un preot (Jeff Bridges), o cântăreață (Cynthia Erivo) și o hipioată (Dakota Johnson) se întâlnesc într-o zi în holul hotelului El Royale. Suna ca începutul unui banc, dar nu e. E începutul unui film surprinzător, viu, cu răsturnări de situație și cu personaje foarte puternice. Pe lângă cei patru în hotel mai este și recepționerul Miles (Lewis Pullman) , un tânăr cam ciudățel la prima vedere. Își vor mai face apariție la El Royale alte două personaje despre care nu vreau să vă spun mai multe ca să le descoperiți singuri. Vă spun doar că unul dintre personaje este interpretat de Chris Hemsworth, într-un rol inedit. Și începe un joc în cadrul căruia cad măștile, nu toată lumea este cine spune, cam fiecare are un secret, iar spre final singurul lucru care are importanță este lupta pentru supraviețuire. Important de amintit este că acțiunea are loc la sfârșitul anilor ’60.

el royale 1 460x307 Bad Times at the El Royale (2018)

Numele Drew Goddard vă spune ceva ? A încercat cam de toate în industria filmului, a fost actor, scenarist, regizor, producător. El este principalul „vinovat” pentru Bad Times at the El Royale fiind scenaristul și regizorul filmului. Mai mult ca sigur că ați văzut filme la care el a lucrat. De exemplu, primul său lungmetraj a fost în urmă cu șase ani The Cabin in the Woods, a scris scenariile pentru World War Z și The Martian și a fost producător executiv la 10 Cloverfield Lane. Oricum după Bad Times at the El Royale ridică destul de mult ștacheta, iar așteptările în privința sa cresc.

el royale 3 460x306 Bad Times at the El Royale (2018)

Cel mai bine este să mergeți la acest film fără să știți prea multe despre el. Eventual și fără să vedeți trailerul (deși nu dezvăluie nimic important) pentru a vă lăsa purtați de poveste și să intrați în atmosferă. Scenariul este unul deștept și vă va surprinde de mai multe ori, are personaje care sunt oricum vreți dar în niciun caz plictisitoare, e violent pe alocuri, are și câteva doze de umor destul de negru, e jucat impecabil. Dacă de la Jeff Bridges știm la ce să ne așteptăm, suprizele plăcute sunt Cynthia Erivo și Lewis Pullman. Iar peste toate avem și o coloană sonoră excepțională, formată din melodii devenite celebre în urmă cu jumătate de veac și mai bine. Filmul are multe elemente care vă duc cu gândul la filmele lui Tarantino, iar dacă acestea vă plac nu trebuie să ratați această producție. Bad Times at the El Royale este cu siguranță un film pe care Tarantino și-ar fi dorit să îl facă.

Vizionați trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.