Aeon Flux (2005)

0

N-ai sa ma prinzi niciodata vizionand un film facut dupa vreun comic book sau un desen animat. Asta daca nu cumva e vorba despre Aeon Flux, probabil singurul serial animat care l-as accepta si in forma motion picture. Nu stiu cati au vazut seria originala Aeon Flux, si cati au mai si inteles ceva din ea. Ca sa nu va las complet in ceata, Aeon era protagonista unui desen animat suprarealist, cu actiunea plasata undeva in viitor. A fost un serial foarte popular in anii 90 si aparitia filmului Aeon Flux nu a fost chiar surprinzatoare.

Desi entuziasmata la gandul ca desenul meu preferat a luat forma unui film, am fost putin ingrijorata ca nu va avea acelasi succes. Si intr-adevar, nu a fost atat de aclamat cum se astepta regizoarea Karyn Kusama. Din pacate, nici chiar eu, o fana inraita, nu am fost impresionata de rezultatul final. Chiar daca Charlize Theron a acceptat in mod curajos rolul principial, sa faci un film dupa acel desen animat bizar si sa iasa si bine era aproape imposibil.

Aeon traieste in cetatea Bregna, impreuna cu supravietuitorii unui virus care a ucis mare parte din populatia lumii. Societatea in care traiesc insa, este foarte stricta si nedreapta. Exista o gramada de conspiratii si oameni nevinovati sunt ucisi, toate pentru ca cei care sunt la putere sa o duca bine. Dar locuitorii cetatii nu sunt complet neajutorati, caci un grup de rebeli, printre care si Aeon, fac planuri impotriva conducatorului Trevor Goodchild si pun la cale distrugerea zidurilor din jurul Bergnei. Aeon este trimisa personal sa-l omoare pe Trevor, dar cand ajunge in preajma sa, are o revelatie tulburatoare. Bineinteles ca nu putem exclude clonele, arme futuristice si o pasionala poveste de dragoste din ecuatie. Toate aceste elemente erau prezente si in desen, dar nu prea isi au locul in film.

Cam asta e. Mi-a parut rau ca acest film nu a fost ce ma asteptam eu sa fie. Mi-a parut rau si pentru regizori si actori. Cu toate astea, din punct de vedere vizual, nu arata rau. Dar Karyn Kusama aparent are la activ mai multe rateuri. Va reamintesc ca tot ea a regizat si Jennifer’s body, alt film cam nereusit. Pe scurt as putea spune ca Aeon Flux este un soi de Equilibrium mai slab. Mare pacat ca nu a iesit cum trebuia. In orice caz, daca sunteti curiosi, mai jos va las trailerul si poate, cine stie, vine cineva cu alta parere.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.