Moulin Rouge (2001)

1

“The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return”

Spectacolul cinematografic “Moulin Rouge”, este de departe un musical care face cinste genului. Meritele ii  sunt (in)suficient recunoscute, marturie stau cele 82 de nominalizari  la diverse festivaluri de premiere, reusind sa adjudece 67 dintre acestea. Inainte de a fi un film bun, “Moulin Rouge”, este reinvierea unei legende, fara efort, prin cabaret, numere extraordinare de dans , muzica, bun gust si maiestrie regizorala.

moulin rouge 517185l imagine 460x301 Moulin Rouge (2001)

Povestea este un cokctail bine dozat cu dragoste, muzica si drama, condimentat cu un strop de magie si multa imaginatie. La sfarsitul secolului XIX, Christian (interpretat de un Ewan Mcgregor convingator), ajunge la Paris cu visul  de a devini scriitor. Aici il cunoaste pe Toulouse-Lautrec (John Leguizamo- ridicol de bun), impreuna cu care va pune in spectacol o piesa de teatru chiar pe scena de la Moulin Rouge. Printr-o coincidenta amuzanta,o intalneste pe Satine (Nicole Kidman), vedeta clubului si totodata cea mai celebra curtezana din Paris, de care se indragosteste. Aceasta este sfasiata intre dragostea care va deveni din ce in ce mai puternica pentru un strain, si obligatiile purtate celui caruia ii datoreaza totul- The Duke (Richard Roxburgh). Viziunile diferite ale acestora privind dragostea, vor fi nevoite sa supravietuiasca pe fundalul unor timpuri care nu sunt inca pregatite pentru cei doi.

Moulin Rouge 1207257062 460x311 Moulin Rouge (2001)

Persoana care se face vinovata de minunatul “Romeo and Juliet” (productia din 1996) si de semiesecul “Australia”, semneaza scenariul plus regia, si pentru filmul de fata. Imi place sa cred ca acest om are un talent aparte in a aduce la viata legende care odata ecranizate nu palesc din intensitate de-a lungul timpului.  “Come what may” (melodia din ultimele secvente), o piesa din coloana sonora a peliculei de fata, a fost initial compusa pentru ecranizarea romanului lui William Shakespeare, insa intr-un final a fost distribuita pentru “Moulin Rouge” si este singurul cantec complet din durata filmului.Intregul proiect a solicitat un buget de 52 milioane de dolari, numai  garderoba ajungand la numarul de 300 de piese vestimerntare.

Pentru mine “Moulin Rouge”, este pur si simplu un rasfat si il revad de fiecare data cand am ocazia.Este unul din acele filme care iti place si te reintorci la el, sau iti displace total, fara posibilitatea de a-l vedea macar o singura data.

Vizionati trailer :

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.