The Broken Circle Breakdown (2012)

2

Din când în când Belgia propune un film care reușește să impresioneze deopotrivă criticii și spectatorii. Am să amintesc în acest sens doar două exemple recente, The Kid with a Bike și Bullhead, filme care nu au cum să te lase indiferent, iar acum se înscrie pe această listă și The Broken Circle Breakdown. Propunerea Belgiei la Oscarurile din acest an, deși filmul este lansat în 2012, a reușit să prindă o nominalizare și poate își adjudecă și statueta deși nu se află printre favoriți. The Broken Circle Breakdown e genul de film care știi că se va termina prost încă din primele minute, dar nu-ți imaginezi că poate fi atât de dramatic. Trebuie să fii pregătit să încasezi lovitură după lovitură dacă vrei să reziști până la final pentru că este un film care te răvășește așa cum foarte puține producții o pot face (Biutiful e un exemplu în acest sens) și care nu-ți oferă nici măcar o rază de speranță. Și când zici că mai rău de atât nu se poate, ei bine, se poate.

the broken 3 460x258 The Broken Circle Breakdown (2012)

Didier (Johan Heldenbergh) este un cântăreț de bluegrass, un fel de muzică country. El se îndrăgostește de Elise (Veerle Baetens), o femeie care lucrează într-un salon de tatuaje. Este dragoste la prima vedere, nimic nu tulbură relația lor până în momentul în care Elise îl anunță pe Didier că este însărcinată. Puțin șocat de veste, el nu reacționeză inițial așa cum și-ar fi dorit femeia, dar după câteva ore de gândire acceptă situația. Ani trec, viața lor curge normal, împărțită între concerte (acum și Elise face parte din trupa lui Didier) și familie până în momentul în care o veste cumplită îi dă complet peste cap: fetița lor, în vârstă de numai șase ani, este diagnosticată cu cancer. De aici începe o luptă teribilă pentru supraviețuire, cei doi făcând toate eforturile pentru a încerca să o salveze. Dar și relația lor începe să se clatine pe fondul acestei probleme.

the broken 2 460x195 The Broken Circle Breakdown (2012)

Povestea nu este spusă în mod cronologic. Aflăm ce se întâmplă în prezent, după care scena următoare ne aruncă în trecut și acest lucru se întâmplă pe tot parcursul filmului, iar această modalitate face totul mai interesant și dinamic. De asemenea, avem parte de câteva scene muzicale din concertele trupei lui Didier. La început aceste secvențe mai taie din tensiune, dar pe final chiar o amplifică. Povestea este mai complexă decât pare inițial, te duce și în zona religioasă, este o revoltă împotriva lui Dumnezeu într-una dintre cele mai intense scene din film, dar și politicul este luat la țintă cu aceeași înverșunare.
The Broken Circle Breakdown este un filmat impecabil, impresionează prin interpretări, iar povestea te va lăsa fără cuvinte. Este un film excelent, dar cu un subiect extrem de sensibil, care nu te menajează deloc și care te răscolește chiar dacă ai fi de piatră.

Vizionați trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.