Australia (2008)

6

australia poster1 205x300 Australia (2008)Actori: Nicole Kidman, Hugh Jackman

Australia e genul de film pe care vi-l recomand să-l vedeţi la cinema. Regizorul Baz Luhrmann a pus accentul pe imagine şi peisaje aşa că merită să vedeţi totul la scară mare. Iar distribuţia e aleasă pe sprânceană: Hugh Jackman, votat de curând cel mai sexy bărbat al planetei şi laureata Oscar Nicole Kidman.

E greu să rezumi un film de aproape 3 ore în câteva fraze. În mare, e vorba despre o doamnă din înalta societate britanică (Nicole Kidman) care, bănuindu-şi soţul de infidelitate călătoreşte în Australia ca să-l confrunte. Ajunsă aici îl găseşte mort şi imediat după înmormântare se află în postura de a pierde ferma de vite pe care o deţine. Pentru a pune ferma pe picioare decide să ducă peste o mie de vite în portul Darwin, pentru vânzare. Formează în grabă o echipă de călăreţi şi, apelând la ajutorul lui Drover (Hugh Jackman) porneşte într-o adevărată aventură. La finalul călătoriei ai senzaţia că-i gata şi filmul şi mai ai puţin şi te ridici să părăseşti sala de cinema. Dar, nu…regizorul vrea neapărat sa ne mai surprindă aşa că maiaustralia 300x200 Australia (2008) urmează doua poveşti printre care în ultima avem parte şi de puţină istorie: atacul aviaţiei japoneze asupra oraşului Darwin. Şi pe tot parcursul filmului apare un soi de localnic-magician King George care prin toate incantaţiile şi lălăielile lui ar trebui probabil să aducă puţin fantastic şi ireal în film dar nu reuşeşte decât să scadă din credibilitatea întregii poveşti.

Download subtitrare “Australia” in curand.

Filmul are o imagine superbă, îţi reaminteşte de peliculele vechi gen Pe aripile vântului, actorii joacă bine, peisajele îţi taie răsuflarea şi totuşi… rămâne genul de film căruia unii i-ar acorda nota 10 dar care ar lasa altă categorie de cinefili, (printre care eu) total indiferenţi şi plictisiţi. Vorba prietenei mele: filmul asta e o adevărată telenovelă. A vrut să fie un film australia 1 300x167 Australia (2008)romantic aşa ca s-a apelat la toate clişeele de gen pe care le cunostem: săruturi sub clar de luna, la apus, în ploaie. Ca să mulţumească şi partea masculină, filmul are o mulţime de efecte speciale, bombardamente, bătăi, împuşcături, salvări gen Rambo şi lista poate continua. Şi să nu uităm partea fantastică a peliculei care chiar nu-şi avea rostul. Aşa că, a ieşit un soi de film talmeş balmeş pe care cu greu îl poţi încadra într-o categorie.

Vizonati trailer:

6 COMENTARII

  1. […] care se face vinovata de minunatul “Romeo and Juliet” (productia din 1996) si de semiesecul “Australia”, semneaza scenariul plus regia, si pentru filmul de fata. Imi place sa cred ca acest om are un […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.