Whiteout (2009)

12

Buuun! Acesta este unul din momentele de care aş vrea să mă lovesc cât mai rar cu putinţă. Prin iulie, vă arătam aici trailerul unui film care mi-a stârnit imediat interesul şi pe care l-am catalogat, atunci, ca fiind promiţător, poate chiar mai mult decât atât. Ei bine, nu suport când realizez că trailerul unui film e mult mai bun ca filmul în sine. Da, ştiu, trailerele mereu trebuie să arate bine, să îţi capteze interesul, să îţi manipuleze imaginaţia. Dar acesta cred că exagerat. Adică, hai să fim serioşi, mai scoţi câteva imagini/replici din context ca să “înfloreşti” pe ici, pe colo, dar nu îi laşi spectatorului o impresie grozavă la început, ca după ce vede filmul să-şi zică: “La dracu’! Asta-i tot?!” Exact asta a fost reacţia mea. Deci, înainte de a vedea “Whiteout“, mai uitaţi-vă o dată la trailer şi apoi la film, şi să-mi spuneţi dacă nu e o diferenţă de la cer la pământ între cele două?

Unde mă duce pe mine gândul, văzând trailerul, şi ce se dovedeşte a fi până la urmă. Dacă nu aş fi avut aşteptări aşa mari, poate aş fi fost mai indulgentă.

whiteout beckinsale 1 Whiteout (2009)

Aşa, îmi vine să mă înjur şi pentru cele 100 de minute pierdute, şi pentru articolul din iulie. Cum vă ziceam atunci, Kate Beckinsale interpretează, în această peliculă, rolul unui agent, ce trebuie să investigheze prima crimă din Antarctica. De fapt, totul începe cu un avion în care erau nişte ruşi şi nişte cutii. Ruşii încep să se împuşte la un moment dat şi avionul se prăbuşeşte. Urmează, apoi, momentul când descoperă tipa cadavrul unuia şi îşi dă seama că era vorba de o crimă. De aici mă aşteptam să apară vreun monstru, vreo creatură hidoasă, un virus mortal, orice. Când tu îmi zici, în trailer, că “nature is not the only thing to fear”, eu mă aştept la ceva spectaculos. În niciun caz la povestea unuia care se lăcomeşte şi îi omoară pe toţi. Şi care mai avea şi un complice pe deasupra, că altfel nu se putea.

hr whiteout 2 Whiteout (2009)

La cât de bine a fost filmat fiecare cadru şi la ce peisaje am văzut, îmi pare chiar rău că trebuie să zic asta, dar “Whiteout” e un film slab. Iar Kate Beckinsale joacă… să zicem doar că nu are credibilitate. Toată producţia e un mare fiasco. Măcar în “30 Days of Night” au mai băgat nişte elemente fantastice (vampiri) ca să nu ai pretenţii la capitolul realism. În fine, despre final nu pot spune decât că a fost “apoteotic”. Adică rămâneţi numai patru oameni şi tu alegi să faci pe incoruptibila, iar ăla să se sinucidă. Foaaaaaaaarte inspirat, ce să spun! Singurul merit al filmului a fost pofta de Skittles pe care mi-a provocat-o. Nu-l recomand! Mâncaţi mai bine Skittles cu un/o prieten/ă pe o bancă, seara, în parc, stând la taclale 😀

Vizionati trailer:

12 COMENTARII

  1. Nu l-am vazut, dar cu siguranta o voi face. Asta doar pt ca imi place Kate Beckinsale, asa ca simt nevoia sa ma conving.

  2. Daca la un film pe care nu il recomanzi, care nu ti-a placut, dai nota 6 ma intreb ce impresie trebuie sa iti lase un film ca sa ii dai nota 1.

  3. O intrebare interesanta 😀 Ar trebui sa ma enerveze teribil si sa-mi provoace un dispret total. Cum s-a intamplat in cazul filmelor ca: Friday the 13th, 12 Rounds sau Sex Drive. Nu mai stiu daca le-am notat pe toate cu 1, dar sigur e pe aproape. Nu pot nota un film, comparand notele acordate filmelor precedente. Unui film ca Twilight acum i-as da 7, dar l-as recomanda cu aceeasi fervoare cu care am facut-o si anul trecut. Pentru ca, mie, mi-a transmis foarte multe. La fel cum unui film care nu imi place, nu imi transmite mai nimic si nu il recomand, nu-i pot da nota 1 doar pt atat. Incerc sa judec orice productie din prisma unei experiente si a unor cunostiinte acumulate in timp, dar, totodata, tin cont si de viziunea proprie formata. Nu stiu daca fac bine sau nu, stiu doar ca o fac din pasiune 😀 Tu cum dai note filmelor? Chiar le dai 1 daca nu iti plac deloc? 😀

  4. deci asa? atunci e de rau! adica am pierdut vremea sa caut pe net filmu, dand peste tz-shpe mii de trailere si site-uri care imi cer contu de card (vezi sa nu…), iar acum aflu ca nu are nimic gen creaturi (cum am vazut in ”the thing”, film asemanator, ca sit de scenariu)… trist! si cu kate (preferata de prin seria underworld)… pai asa regizor handicapat sa dea mana cu Uwe Boll si sa se f*ta in c*r, fiecare cu cite o drujba ruginita!

  5. Mda, imi pare rau ca trebuie sa-i dau dreptate Ankhai.Am reusit sa vad filmul si sunt foarte dezamagita.Intriga nu a fost rea, dar in rest absolut totul a fost fortat si nenatural.Nu e nici macar acceptabil, fata de de ar fi putut sa fie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.