Law Abiding Citizen (2009)

9

A venit momentul să vorbim despre un film pe care sunt sigură că mulţi îl aşteaptă cu sufletul la gură. “Law Abiding Citizen” este o producţie ce îi are în rolurile principale pe Jamie Foxx (The Soloist) şi Gerard Butler, acelaşi actor care ne-a încântat anul acesta şi în “Gamer” sau “The Ugly Truth“. Prima oară v-am prezentat trailerul prin august şi am declarat cu toţii că arăta incredibil de bine. Hai să vă spun ce mi-a plăcut mie cel mai mult la acest film: modul în care au jucat actorii. Jamie Foxx face o treabă bună, însă pe Gerard Butler îl prinde incredibil de bine rolul justiţiarului Clyde Shelton. Poate o să observaţi cât de bine a reuşit Butler să accentueze personalităţile personajului său. Pentru că este o diferenţă enormă între Clyde de la început, care tocmai îşi pierduse soţia şi fiica, şi Clyde cel îmbătrânit cu zece ani, ce pune la cale un plan pentru a face dreptate.

Trebuie să recunosc că, văzând trailerul înainte, am ştiut la ce să mă aştept în mare parte.

2009sep13 law abiding citizen still17 Law Abiding Citizen (2009)

Tocmai de aceea v-aş recomanda, dacă încă nu aţi apucat să vedeţi trailerul să nu o faceţi. Pentru că oferă prea multe detalii despre peliculă şi e păcat să stricaţi atmosfera unui thriller bun. Cel puţin, aşa cred că s-a întâmplat în cazul meu. Vizionarea nu a mai avut acelaşi farmec când ştiam ce o să se întâmple în jumătate din el. De aceea am avut şi impresia că mă plictiseam. Revenind la film, acesta are câteva scene foarte tari şi emoţionante, mesaje suficient de bune şi un final remarcabil prin efectele speciale de care a fost nevoie pentru a-l realiza. Într-o seară, doi hoţi pătrund în locuinţa familiei Shelton. Unul dintre ei, Clarence Darby, îi înjunghie pe cei doi soţi şi le omoară fetiţa, în timp ce Rupert Ames, al doilea hoţ, priveşte neputincios. În timp ce familia sa nu supravieţuieşte, Clyde Shelton reuşeşte să rămână în viaţă.

law abiding citizen 20090914044611101 640w Law Abiding Citizen (2009)

La proces, procurorul Nick Rice încheie un acord cu Darby, care avusese geniala idee de a-l învinovăţi pe partenerul său de cele două crime. Astfel, adevăratul criminal scapă cu o pedeapsă uşoară iar Ames este condamnat la moarte. Clyde nu va uita acest lucru şi, dezgustat de justiţie, va încerca să facă dreptate zece ani mai târziu. Partea frumoasă e că nu ştii cine va muri data viitoare, în cel fel şi cum naiba reuşea Clyde să facă toate astea din închisoare. Filmul a fost bine regizat iar scenariul este suficient de interesant ca să merite o vizionare.

Vizionati trailer:

9 COMENTARII

  1. film superb……gerry butler are o interpretare de exceptie….singurul lucru care nu prea mi-a placut a fost sfarsitul…totusi imaginea lui clyde [spoiler] a fost superba…..filmu asta te face sa tii fara probleme cu ‘the bad guy’ care sa fim onesti chiar avea motive grele ca sa fie ‘bad’….dak avea un sfarsit cv mai gandit ii dadeam un 10….asa un 9minus cu mare placere….hy sa zic si cv de jamie foxx care nu prea a avut el un rol cu care sa iasa in evidenta dar el a fost [spoiler] si merita si el cateva cuvintele-nick a fost un om care dupa mn s-a vandut km usor dar a avut toate avantajele ca sa faca acest lucru,nu prea ia pasat lui prea mult de fiica sau de sotia lui clyde si din cauza acestui lucru nu prea vroiam sa-l vad [spoiler]…zice el akolo in ultimele scene ca [spoiler],dar totusi…anyway….gerrard butler e cel de urmarit in acest film….interpretare superba…

  2. In mod surprinzator, chiar mi-a placut.Adica e un film care te tine in priza pana la sfarsit.Poate unele aspecte au fost cam exagerate, in sensul ca o fi fost Clyde foarte destept, dar uneori parca prea de tot, iar spre final mi-am adus aminte cu nostalgie de Michael Scofield.In rest, merita vazut 🙂

  3. Un film bun, foarte foarte bun. Ideea, mesajul este unul surprinzator. Gerard Butler face un rol foarte bun. Am ramas uimit cand am vazut cum opera Clyde, si ceea ce i-a spus judecatoarei la proces este adevarat. Se intampla si in zilele noastre ca un om sa recite cateva legi si este pus in libertate, la fel de usor cum a ucis si un om. Insa eu sunt de partea lui Clyde, promoveaza dreptatea prin orice mijloace intr-o societate bolnava.
    Vreau sa-ti recomand un film si chiar te rog sa-l vezi, sau cine este interesat dintre editori : V for Vendetta, poate si o recenzie. Exact de ce am avea nevoie : Casa Poporului Bum!

  4. Au avut actori, un subiect foarte bun si un inceput de film ce avea toate premizele sa fie ceva excelent. Practic la inceputul filmului, eram indignat, stupefiat, rezonam cu dorinta lui Clyde Shelton de razbunare. Dupa care ce face regizorul?? Mi-l transforma pe eroul nostru justitiar, intr-un criminal psihopat dornic de tortura ,unele scene fiind si explicite. Deja ideile si sentimentele mele sunt stinse, si trebuia sa trec de partea ‘raului’, al procurorului corupt. Filmul are o actiune bunicica, probabil unora le place mult. Dar,cred eu, ar fii putut sa fie un film genial. Pacat. De vizionat? Da. Este un film bun, ce ar fii putut sa fie ceva superb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.