Wristcutters: A Love Story (2006)

5

Goran Dukic is the man! Goran Dukic este de pe-aici, de-aproape. Mai precis, din Croația…. Și dă o lecție bună majorității regizorilor din România… (deși, nu acesta este scopul său!) În Wristcutters nu vei întâlni nimic care să-ți aducă aminte despre trecutul violent prin care a trecut țara sa. Ci vei descoperi viziunea unui om optimist despre viața de dincolo de moarte. O idee pe baza căreia Goran Dukic a creat o poveste, pe care a pus-o pe hârtie. Şi nu s-a oprit aici. I-a dat viaţă, transformând-o într-un film ciudat, o comedie aproape neagră, în care toate personajele sunt într-un univers destinat celor îndeajuns de nemulţumiţi de viaţa lor, încât aleg să se sinucidă.

Noi, spectatorii, intrăm în această lume, călăuziţi de Zia (Patrick Fugit), un tânăr care şi-a tăiat venele de la mâini, după ce iubita l-a părăsit. La un moment-dat află că şi aceasta şi-a pus capăt zilelor şi ia decizia de a pleca în căutarea ei. Pe drum, face cunoştinţă cu un muzician rus, Eugene (Shea Whigham), care s-a electrocutat pe scenă, încercând să atragă atenţia publicului. O altă persoană cu care se împrieteneşte este Mikal (Shannyn Sossamon), o fată care este în căutarea celor care conduc (People In Charge), susţinând că a sosit aici din greşeală.

Și nu-ți mai spun decât că, între Mikal și Zia, ceva se va petrece… Restul îl vei afla urmărind filmul! Și… coloana sonoră: excelentă, cu Gogol Bordello în prim-plan!

Download subtitrare “Wristcutters: A Love Story” click aici.

Iar, pentru a fi pe deplin sincer, nu regizorul croat a venit cu această idee. Ci a preluat-o de la scriitoul israelian Etgar Keret, al cărui roman este destul de diferit, față de ceea ce poți vedea în film. Cartea lui Keret este populată cu mulți dintre acei celebrii kamikaze, care se jerfesc în numele războiului sfânt. Dar Dukic a ales un alt mod de a ne spune povestea… Și, astfel, a cucerit publicul celui mai cunoscut festival de film independent, care are loc, în fiecare an, la Sundance.

Ar mai fi de spus că un regizor francez i-a oferit lui Etgar Keret o sumă considerabilă de bani pentru ecranizarea romanului său, însă israelianul a ales să ofere, gratis, drepturile de ecranizare, croatului Goran Dukic.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.