Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)

1

“Se spune că istoria Vestului Sălbatic a fost scrisă din şaua unui cal, dar nu a fost spusă încă din inima unuia”. Acestea sunt primele cuvinte cu care incepe filmul. Eroul este un armasar care invata sa devina puternic si care refuza sa fie imblanzit de om. Filmul este o poveste a unui cal care ajunge sa traiasca o aventura si care se lupta pentru ceea ce isi doreste: sa fie acasa. Insa principalul lucru care trebuie stiut despre aceasta pelicula este ca animalele nu vorbesc! O sa-ti dai seama de la inceput cum acest amanunt va face diferenta intre „Spirit: Stallion of the Cimarron” si restul desenelor.

spirit stallion 460x198 Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)

Spirit ajunge sa calatoreasca prin multe zone pustii ale Vestului Salbatic. Acesta intalneste pentru prima data omul care o sa vrea sa-l rapeasca din locurile in care a crescut Spirit pana in acel moment. Actiunea filmului nu va fi greu de inteles pentru ca tot ce gandeste armasarul va fi prezentat cu ajutorul vocii actorului Matt Damon. Desenul prezinta practic maturizarea si dezvoltarea lui Spirit, cum se transforma dintr-un manz inocent intr-un cal puternic care are multe de invatat. El va cunoaste omul, salvarea, iubirea, tristetea, dezamagirea si speranta. Limbajul corpului a fost foarte bine realizat de creatorii filmului si se pot observa toate sentimentele traite de armasar. Eroul ajunge la un moment dat sa comunice cu un indian din tribul Lakota si veti vedea cat de interesant e acest mod de a comunica.

Spirit and Rain spirit stallion of the cimarron 9344875 1436 619 460x198 Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)

In absenta dialogului, cantecele lui Bryan Adams vor ajuta la intelegerea anumitor sentimente traite de personaje. Filmul este comic, este diferit de restul desenelor de pana acum. Animatia este pentru copii, dar este si pentru adulti. Veti trece prin diferite stari cand il veti viziona, poate veti invata sau va veti aduce aminte de anumite lucruri uitate. Veti trai alaturi de Spirit pentru aproape doua ore si va veti vei rataci in acea lume de multa trecuta.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.