Escape Plan (2013)

0

Sylvester Stallone și Arnold Schwarzenegger fac echipă într-un film de acțiune, care ar fi fost probabil mai reușit și cu siguranță mai credibil dacă era realizat în urmă cu 20-30 de ani. Cei doi actori au tot încercat încă din anii ’80 să joace împreună într-o producție, dar niciodată nu au reușit să-și sincronizeze programele și să găsească un scenariu potrivit pentru amândoi. Anii au trecut, cei doi au îmbătrânit, dar nu au renunțat la acest plan. S-au mai întâlnit puțin prin Expendables, dar putem spune că aceasta este prima colaborare mai consistentă dintre ei. Escape Plan poartă semnătura regizorului suedez Mikael Hafstrom, care vine din zona horror, dacă ne gândim numai la 1408 sau The Rite, dar acest film nu este atât de dark pe cât ar fi putut să fie.

Escape Plan 1 460x306 Escape Plan (2013)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) are o slujbă neobișnuită. El testează cât de sigură este o anumită închisoare, dacă se poate evada din aceasta și pentru acest lucru trebuie să petreacă mai multe luni în spatele gratiilor. Iar până acum nu i-a rezistat nicio închisoare, reușind să scape din toate la un moment dat. De altfel el este și autorul unei cărți în care explică modul în care poți să faci o închisoare sigură 100 la sută. Toate sunt bune și frumoase până într-o zi când Ray primește o nouă misiune. Este angajat să testeze o închisoare privată, secretă, construită pentru infractori deosebit de periculoși. În cazul în care lucrurile nu mergeau bine, Ray urma să spună un cod directorului închisorii și să fie eliberat. De această dată planul nu a funcționat cum trebuie și Breslin înțelege că i s-a întins o capcană și că are nevoie de toate abilitățile sale pentru a ieși din această închisoare de maximă siguranță. Știe că de unul singur nu poate face acest lucru, iar persoana cea mai potrivită pentru a-l ajuta este Rottmayer (Arnold Schwarzenegger).

escape plan 2 460x191 Escape Plan (2013)

Filmul începe neașteptat de interesant și îți captează imediat atenția. Din păcate, după numai zece minute, Escape Plan devine extrem de previzibil și din păcate nu mai reușește să te surprindă cu nimic la nivelul scenariului, iar întorsăturile de situație sunt în cele mai multe cazuri anunțate cu minute bune înainte și nu fac decât să-ți confirme bănuielile.
Sylvester Stallone și Arnold Schwarzenegger sunt în mare formă, se luptă mai ceva ca în tinerețe chiar dacă amândoi se apropie de 70 de ani. Dacă însă acceptăm această convenție, că cei doi mai pot ravagii ca în Rambo sau Commando, dacă nu ne punem prea multe întrebări pe parcursul filmului și ne lăsăm purtați de atmosferă, de lupte, de împușcături, de unele replici, atunci s-ar putea chiar să ne placă. Însă Escape Plan e un film de acțiune mediu, care are exagerările specifice unei asemenea producții, este mai mult pentru nostalgici, pentru cei care au copilărit cu filmele lui Stallone și Schwarzenegger și care doresc să-și vadă eroii la fel de puternici și de inspirați ca în tinerețe chiar dacă știu că timpul nu iartă pe nimeni.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.