1408 (2007)

3

Am avut ocazia sa vad filmul la cinematograf. Ulterior l-au difuzat si la televizor, dar comparand experientele, as spune ca 1408 a avut un impact mult mai mare, pe un ecran mai mare, totusi, nu este un film care ar trebui ratat. Mi-a placut ideea de joc al mintilor, de mister, fantome si tensiunea in care m-a tinut pana in ultimul moment. Pentru John Cusack este un fel de rol clasic, tensionat, dar nu cred ca altcineva putea sa ,,scoate” la fel de bine personajul interpretat. Scenariul filmului porneste de la povestirea lui Stephen King ,,1408”, ce face parte din colectia Blood and Smoke.
1408 2 460x299 1408 (2007)

Subiectul in sine este extrem de atractiv. Scriitorul Mike Enslin isi propune sa realizeze un nou roman despre camera 1408 a hotelului Dolphin, din New York. Numarul camerei pare sa fie nefast pentru toti cei care ajung sa isi petreaca noaptea acolo. Este mai mult decat o simpla incapere bantuita, a te caza acolo este un act de curaj si de rezistenta psihologica pentru ca nu sti unde te vei trezi, cine te va suna sau daca ceea ce traiesti este real sau daca vei mai iesi viu. Mike prinde curaj si se cazeaza in camera, incercand sa isi duca documentatia pana la capat, in ciuda avertizarilor. Cand scriitorul ajunge sa se confrunte cu cele mai mari temeri ale sale si cu cele mai urate amintiri, se pune problema daca va mai parasi camera vreodata. O intriga care m-a convins ca trebuie sa urmaresc filmul si poate va convinge si pe voi. Pe langa John Cusack, il mai avem si pe Samuel L. Jackson in rolul lui Gerald Olin, un fel de ,,spirit iscoditor” care il pune la incercare pe Mike.
14083 460x308 1408 (2007)

Regia ii apartine lui Mikael Håfström, ,,specializat” in thriller-uri precum Derailed (2005) sau Evil (2003). Concluzionand, daca va plac genul de filme ,, de groaza” care mizeaza pe partea psihologica, 1408 este alegerea perfecta. John Cusack, cel putin pe mine, a reusit sa ma faca sa simt teama personajului, plus ca nu ai cum sa te plictisesti pentru fiecare scena aduce ceva surprinzator.
Vizionati trailerul:

3 COMENTARII

  1. Si mie mi-a placut ca te tine in tensiune destul de crescuta (mai ales la inceput cand se apropia de camera) fara chestii morbide si fara abuz de tehnica “BAU!!!”.

    Mai stiti astfel de filme BUNE?

  2. […] stiu de ce, in momentul in care am vazut trailerul de mai jos pentru Twixt, m-am gandit la 1408. Bineinteles ca nu e acelasi lucru, dar seamana putin. Scriitorul de povesti ce au ca element comun […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.