The Bag Man (2014)

1

Debutul regizoral al lui David Grovic este unul foarte curios. Deși ar putea intra într-o categorie aparte de filme, cele care te lasă cu impresia că nu înțelegi nimic, până la final îți dai seama că nu era nimic de înțeles de la bun început. The Bag Man este un amalgam de întâmplări haotice și improbabile, dialog îndoielnic și personaje de-a dreptul bizare. Ai crede că asta ar fi rețeta de succes a unei comedii în care joacă Adam Sandler, dar filmul acesta se ia mult prea în serios pentru a i se ierta toate momentele hilare și penibile.

the bag man 885214l e1393399268360 The Bag Man (2014)

Dragna (Robert De Niro), un mafiot influent, îi încredințează lui Jack (John Cusack) o misiune aparent simplă: să transporte o geantă (înăuntrul căreia nu are sub nicio formă voie să se uite) din punctul A până în punctul B, unde acesta va aștepta în camera nr. 13 a unui motel să fie preluată de altcineva. Lucrurile se precipită de la bun început și nu au de gând să se detensioneze prea curând. Pe parcursul serii Jack întâlnește tot felul de personaje care mai de care mai ciudate, culminând cu apariția unei femei (Rebecca Da Costa) care se ascunde în camera lui de motel.

the bag man 367537l e1393399312791 The Bag Man (2014)

Apariția lui Robert De Niro însumează 10 minute mult prea lungi. Sunt scenarii de genul acesta care te fac să te întrebi dacă un actor își mai are locul pe marile ecrane. De ceva timp s-a plafonat în filme de mâna a doua doar de dragul de a prelungi o carieră (de altfel prolifică), pierzând orice urmă de respect de sine pe care roluri precum Travis Bickle (Taxi Driver), James Conway (Goodfellas) și Neil McCauley (Heat) au reușit să clădească. John Cusack face o treabă excelentă în a ține pasul cu această abrambureală, arborând o expresie mirată în fiecare secvență. Rebecca Da Costa ar trebui să rămână pe podium și să dea pace carierei de actriță. Singurul fel în care acest film te poate ține țintuit pe scaun este prin constantele surprize născocite din fundul unei minți (pe care o bănuiești foarte repede a fi) odihnite.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

  1. Stimati critici de film,
    Cand am chef sa vizionez un film intru pe acest site si caut ceea ce am nevoie. De cele mai multe ori gasesc, dar ceea ce ma deruteaza este comentariul vostru, care, in privinta mea, este de foarte multe ori derutant. Sunt un fan al lui Robert de Niro si, dupa cum ai scris mai sus, ii recunosti calitatile, numai ca de foarte multe ori am vazut ca-l criticati. De ce spun asta? Pentru ca s-a intamplat sa descarc filme unde l-ati criticat si chiam am fost placut impresionat de el cum a jucat (ex. The family). Daca nu ma insel acolo (la comentariul filmului) i-ai dat nota 6. Putin as spune. Normal, fiecare cu gustul lui, ai spune. De acord, numai ca ne derutezi si ne faci sa renuntam la multe filme. Eu totdeanuna citesc comentariul vostru, care este chiar de ajutor, dar fiti mai indulgenti totusi, mai ales cu actorii de varsta a III-a. Nu stiu daca vreunul dintre voi e trecut de 30 de ani, dar daca nu, atunci bagati printre voi si un critic mai in varsta cu alte opinii.
    In speranta ca nu am fost nepoliticos, va urez s-o tineti tot asa, ca pana la urma urmei faceti mai mult bine decat rau. 🙂
    Salutari la toti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.