Amelia: “Duplex (2003)”

1

untitledhhh Amelia: Duplex (2003)Actori: Ben Stiller, Drew Barrymore

Duplex este o comedie regizată de Danny de Vito, specialist al genului. Cu Ben Stiller în distribuţie al cărui nume îl asociez imediat cu o mulţime de comedii bune şi Drew Barrymorecare reuşeşte să fie aici la fel de amuzantă ca în 50 First Dates, Duplex este un film care promite mult. Acţiunea peliculei este destul de asemănătoare cu cea din The Ladykillers singura diferenţă e că în Duplex bătrânica duce în pragul exasperării un cuplu şi nu o întreagă echipă de infractori ca în producţia cu Tom Hanks.

Scriitorul Alex Rose (Ben Stiller) şi soţia sa Nancy Kendricks (Drew Barrymore) doresc să-şi cumpere o locuinţduplex 2 Amelia: Duplex (2003)ă şi pentru că nu-şi permit un apartament în Manhattan, singura opţiune rămâne inchrierea parterului unui duplex. Casa, pe lângă un preţ rezonabil are toate atributele unei locuinţe de vis: e spaţioasă, are trei cămine şi în plus este situată într-o zonă liniştită, în care Alex se poate concentra să scrie noul său roman. Singurul inconvenient e existenţa la etaj a unui colocatar: o bătrânică drăguţă şi inofensivă . . . cel puţin la început. Tot farmecul întregului film reiese din modul în care bătrânica reuşeşte să terorizeze cuplul: nu-i lasă să doarmă, îi deranjează de nenumărate ori pe zi, le cere ajutorul pentru cele mai banale lucruri. Obosiţi, stresaţi şi nevoiţi să locuiască în continuare cu bătrâna care le face viaţa un iad, Alex şi Nancy ajung la concluzia că ar fi în stare să facă orice pentru a scăpa de ea.

drew1 Amelia: Duplex (2003) La finalul filmului rămâi cu senzaţia că bătrânica interpretată de o actriţă pe care nu-mi amintesc să o fi văzut în alt film (Eileen Essell) e atât de convingătoare încât nu ştii care din ei a fost mai amuzant: Drew, Ben sau dna Connelly. Filmul cred că va fi pe placul celor ce agrează producţiile cu Ben Stiller dar îl recomand şi celor care vor să vadă o comedie bună şi au rămas în pană de idei.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. Un rol caracteristic pentru Stiller, unul din preferatii mei la capitolul comedii. Subiectul nu este foarte captivant, insa personajul interpretat de Ben da savoare filmului. Nu este un “must have”, dupa parerea mea, dar merita vazut, in mare parte datorita stilului inconfundabil al lui Ben Stiller, care nu a dezamagit pana acum, jucandu-si rolurile cat se poate de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.