21 Jump Street (2012)

4

Încă o producție care ne arată că dacă vreodată vom avea șansa de a ne întoarce la liceu, viața noastră ar fi cu totul diferită. Schmidt (Jonah Hill) și Jenko (Channing Tatum) au fost colegi, dar au făcut parte din grupuri total diferite, primul fiind un elev silitor dar nu foarte cunoscut sau respectat, iar celălalt fiind tipul sportivului popular. Aceștia se reîntâlnesc la academia de poliție unde hotărăsc să se ajute reciproc pentru a putea absolvi. După un scurt timp în care cei doi sunt obligați să patruleze prin parcuri, sunt mutați la altă divizie, unde trebuie să meargă sub acoperire ca liceeni, chiar la fosta școală pentru a demasca un traficant de droguri. Pe durata misiunii, ei trebuie să locuiască în casa părinților lui Schmidt, o ocazie perfectă de a crea momente comice, și să se prefacă că sunt frați.

Channing Tatum and Jonah Hill in 21 Jump Street 2012 Movie Image 31 460x189 21 Jump Street (2012)

În prima zi, fac din greșeală schimb de identități și Schmidt este obligat să participe la cursuri de actorie, iar Jenko la cele de chimie. Din acest punct, rolurile se inversează, iar personajul lui Jonah Hill începe să iasă cu elevii populari, pe când Tatum se împrietenește cu tocilarii și profesoara ajunge să îl placă mai mult decât este legal, iar relația dintre cei doi parteneri este pusă la încercare în momentul în care diferențele dintre ei compromit misiunea. Din distrubuție mai fac parte Dave Franco – fratele mai mic al celebrului James Franco joacă rolul lui Eric, traficantul de droguri-,  Ice Cube – în rolul căpitanului Dickson-, și Johnny Depp, care aduce un tribut surprinzător serialului tv după care este realizat filmul.

Channing Tatum Jonah Hill and Dave Franco in 21 Jump Street 2012 Movie Image 460x306 21 Jump Street (2012)

Deși nu poate fi identificat un efort major de a se detașa de clișeele caracteristice acestui gen de pelicule, „21 Jump Street” are replici amuzante, iar jocul actorilor este de admirat. Din păcate sare cu ușurință peste câteva momente cheie, precum împrietenirea dintre personajele principale, care este rezumată la câteva minute și nu aduce nicio îmbunătățire genului. Dar aceste lucruri pot fi trecute cu vederea, pentru că este un film care te distrează, care îți oferă o poveste accesibilă, iar scurta apariție a lui Depp cu siguranță va mulțumi multe persoane.

21 jump street 2012 pictures 51390 460x306 21 Jump Street (2012)

 

Vizionați trailer:

4 COMENTARII

  1. M-am dus cu foarte mari asteptari la filmul acesta: era recomandat de prieteni, avea o nota foarte mare, si parea foarte amuzant din ceea ce vazusem in trailer.
    Din pacate nu s-a ridicat la asteptarile mele.
    In concluzie: o comedie destul de ok, dar cred ca se putea mult mai bine.
    Nota mea: 6.5/10

  2. […] odata ce te-ai lasat cucerit, o tii cu „rasul de croaziera” pana la sfarsit. Alex – FilmeTari Deși nu poate fi identificat un efort major de a se detașa de clișeele caracteristice acestui […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.