50 First Dates (2004)

22

Actori: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider, Sean Astin

Bineinteles ca filmul asta l-am vizionat acum ceva timp, doar ca dupa douj’ de minute l-am ucis printr-o miscare letala. (x-ul) Si cred ca exact la scena cu salvarea morsei binedispuse se intampla totul. Ia ganditi-va, ce mi-am putut reprosa: ‘Hai ma, aveam chef de ceva care sa ma hilizeasca, nu de fundul unei morse galagioase!’. Deci l-am catalogat anost. Din nou ma simteam implinita, pana cand mi s-a zis: ‘N-ai vazut 50 first dates?! (paauuuuza) Stii cat de tare este?’. M-am simtit prost, ce-i drept. (in amintirea inspiratiei mele proaste) Am trecut peste, sunt un om impacat cu sinele, doar ca inca mai bajbai. Si cu bajbaiala cu tot, va pot marturisi ca este mai frumos de vizionat in cuplu: om/om, morsa/morsa (hai, fie, si cu vreo foca), om/morsa (ce vreti, it happens!).

Nu ma asteptam ca vreun rol de-al lui Sandler sa ni-l infatiseze drept tocilar sau vreun puritan (doar in ‘Little Nicky’ a fost el ceva mai alienat), deci avem una bucata tip superficial si amator de sex frumos. Henry Roth, veterinar specializat in animale polare, heartbreaker in esenta, isi petrece timpul seducand turiste americane pe care mai apoi le evita cu o adevarata nonsalanta. Printr-o conjuctura ce i se dovedeste favorabila in timp, ajunge la Hukilau Café, loc in care o intalneste pe frumoasa Lucy, o fata pe cat de atragatoare, pe atat de ciudatica. Pe parcursul discutiei lor, Henry ramane fermecat de ea, iar ca si premiera veritabila privindu-i viata amoroasa, isi stabileste o intalnire pentru a doua zi. Intalnirea prinde contur si in plan real, doar ca in locul unui posibil inceput de idila intre cei doi, tipul are parte de un refuz violent din partea fetei. De ce? Suferinda de-o boala neurologica, aceasta are parte de scurgeri de memorie grave: %name 50 First Dates (2004)uita totul peste noapte, in fiecare zi. Se complica Henry sau abandoneaza stingher ‘cazul’?

Download subtitrare “50 First Dates” click aici.

Intotdeauna, dar intotdeauna cand urmaresc vreun film artistic/serial/reclama, si nu am chef sa fiu pescuita narativ in poveste, ma tot gandesc: ‘Ei doar joaca, totul este pur-fictiune, cine stie la ce se gandeste cand sopteste vreo replica inflacarata’, sau .. ‘ Ce-i prea romantic si inclina spre perfectiune c-un happy-end in fund, este prea mult pentru mintea umana’. Hm, ce scop mai are atunci un film, sau de ce ma uit/uitam? Poate ca totusi uneori vrem sa fim pescuiti, si poate ca atunci cand muscam si momeala, inseamna ca filmul este TARE. Iar ideea sacrificiului din dragoste al lui Sandler, m-a facut sa vars o lacrima, si inca una, si inca doua..

p.s : Azi am fost la pescuit. 😀
p.s 2: Cand eram mica, eu chiar credeam ca Maria de los Anjeles locuieste intr-o baraca si Niuiorc cu pozitia lui sociala favorabila o muta la bloc. Cu tot cu catel si purcel. Pestisor cam neghiob fusei, nu?

Vizionati trailer:

22 COMENTARII

  1. Cine te-o fi pus pe tine sa scrii pe siteu asta… n-am inteles nimic din ce ai scris si nici macar nu-ti place unul din filmele mele preferate!!! Rusine…

    …si ce ma intereseaza ca ai fost tu la peste? poate mai scrii urat de filmele mele favorite…

  2. M-a cam derutat review-ul asta. Cine o sa-l citeasca probabil ca o sa creada ca e vb despre o morsa…de unde ai scos obsesia asta pt morse/foci? Pt ca nu despre asta e vb in film. Nu ai surprins ce e esential in el. Tot textul este alcatuit din fraze parca fara legatura unele cu altele si iti vine sa renunti dupa primele aliniate sa mai citesti. Pacat…pt ca filmul este o comedie grozava. Merita un review mai bun. Asta da impresia ca l-ai scris dupa ce [cenzurat]. Fara suparare dar e un talmes balmes.
    Pt toti ce- care au aruncat o privire peste tot textul asta am un sfat:
    Si are drepate Costi: ce ma intereseaza pe mine ca cititor ca ai fost la pescuit? :-)))
    Uitati tot ce-a scria Mihaela si uitati-va la film!!!!!!

  3. Sa va iau pe rand:

    Mai Costi Jupanu, cine m-o fi pus sa scriu, ce zici, m-a pus prost rau, nu? Daca nu ai inteles, imi pare rau, asta este, n-am ce-ti face. Dar chiar n-am. Adica.. hm, sa-mi fie rusine ca nu-mi place unul dintre filmele tale preferate? Pai deja sunt mai mult decat oripilata de gestul meu, dar ce-ar fi sa-ti fie tie rusine ca nu te-a incantat gandul c-am fost la peste? Mersul la peste, p.s-ul ala amarat, n-a fost decat o chestie subtila (jupana pentru tine), ca sa pot justifica intr-un fel sau altul toate elementele campului lexical ‘piscicol’ folosit in articol. Pricepit?

    Amelia25, este cam grav daca te lasi derutata atat de usor. Morsa? Ce-ai tu cu morsa mea? Daca pe tine te-ar fascina o perdea dintr-un film, si-ai vorbi despre ea, oriunde, cu oricine, ti-ar placea sa fii judecata pentru asta? Scrie undeva, pe aici, ca articolele sunt pur-subiective, iar asta zic ca-i un argument destul de inteligent cat sa-l iei in considerare. Nu, n-am baut nimic cand l-am urmarit (da MirelaX, l-am vazut, nu-s atat de idioata cat sa scriu un review al unui film pe care nu l-am vizionat) doar ca asa am vrut sa-l scriu.

  4. Mai, mai….tu poti argumenta pana dimineata ca ai libertatea sa scrii subiectiv. Stiu ca Floryan ti-a dat aceasta libertate. dar faptul ca 3 persoane se plang ca nu au inteles nimic din tot textul asta ar trebui sa-ti dea de gandit. Nu e vorba de ce scrii, ci cum scrii. Poti sa-ti exprimi ideile intr-un mod convingator si mai ales coerent si atunci nimeni nu ar avea nimic de zis. Review-ului tau ii lipseste coerenta si legatura dintre idei. Da impresia ca e scris de cineva care nu stapaneste bine limba romana. Enerveaza si ca continut dar mai ales ca forma….si inca odata nu sunt prima care a atras atentia asupra acestui lucru. As fi foarte curioasa sa alfu si parerea lui Floryan aici la comenturi. Ca doar el te-a angajat. Daca el intelege ceva din ce ai scris tu aici inseamna ca noi trei avem o problema.
    Floryan astept opinia ta

  5. In primul rand, nimeni nu este angajat la FILMETARI, nimeni nu are program sau clauze.

    In al doilea rand, fiecare editor raspunde de propriile articole, a fost o perioada cand acestea treceau printr-un proces de selectare, acum nu se mai pune problema asta.

    In al treilea rand, ca cititor al articolului aveti fiecare dreptate, Amelia25: da este un review destul de greoi din care nu prea-ti dai seama daca sa vezi filmul sau nu, Mihaela:din cele 3 parti ale articolului 2 au un caracter puternic personal.

    In al patrulea rand, unora poate le place un stil mai personal, iar altora ca Amelia nu. Eu i-am inteles articolul pentru ca sunt invatat cu articolele ei, Amelia ai putea sa dai o privire si pe celelalte scrise de ea si sa-ti faci o idee sau doar sa incerci sa urmaresti de acum incolo review-urile celorlaltor 5 editori daca ea nu este pe placul tau.

    In ultimul rand, am cenzurat putin unele din comentarii. E mai bine asa.

  6. Pe mine nu ma deranjeaza review-ul Mihaelei pentru ca in general review-urile nu ma influenteaza foarte tare atunci cand vreau sa vad un film.

    In alta ordine de idei, 50 First Dates nu se numara printre filmele mele preferate, dar este un film dragut care pe mine m-a binedispus.

  7. mai… mie , sincer, mi-a placut review-ul scris de mihaela si am prins si ideea filmului. Cine are probleme de concentrare… sa citeasca de doua ori (nu va rusinati, nu afla nimeni 🙂 JOKE
    ca altfel imi sareau toti in cap
    ideea e ca asta e un site unde gasesti niste review-uri cu totul diferite de cele de pe alte site-uri unde toate filmele,chiar si cele mai proaste, au niste review-uri de zici ca-s filme de oscar…
    in rest vizionare placuta

  8. Comentariile de aici m-a făcut să dau puţin mai multă atenţie review-ului Mihaelei. Şi, într-adevăr, este unul extrem de personal, însă, dacă citeşti cu atenţie partea a doua a articolului reuşeşti să-ţi dai seama care este ideea principală a filmului. Cât despre introducerea cu morsa, se potriveşte perfect stilului marca Adam Sandler: confuz şi uşor scabros.
    Nu zic că nu se putea mai bine. Dar la fel gândesc şi despre majoritatea articolelor pe care le scriu pe filmetari.com sau în altă parte… De altfel, şi despre film se poate spune că ar fi putut fi mai bine realizat, povestea lui are potenţial, dar nici Sandler, nici Peter Segal nu au reuşit să profite suficient de scenariul lui George Wing.

  9. Eu sunt multumita de review si nu stiu daca era nevoie de atat de multe franturi analitice asupra lui.
    Amelia: Este tare deranjant atunci cand o persoana vorbeste in necunostiinta de cauza. Iar in situatia asta, tu esti persoana care vorbeste, iar cauza, ma priveste pe mine si amaratul ala de articol.
    Floryan: Ai facut o morsa de plus nefericita. 🙁
    Saramon: Problema cu rezumatul mi-am pus-o in prima instanta, am recitit articolul de cateva dati, iar ideea filmului chiar o poti deduce destul de usor.

  10. De acord cu toti. Articolul este greu de parcurs. Iar Mihaela e o persoana inteligenta care insa ar trebui sa accepte criticile. E un film bun. Pentru toata lumea. E un articol bun. Pentru cei care inteleg… Concluzie: CITITI REVIEWUL ACESTA DUPA FILM!

  11. Devine obositor, zau. 🙂
    Romeo: Nu stiu daca am aratat ca nu accept critica, chiar nu. Am incercat doar sa explic unele chestii din review, care nu au fost intelese asa cum trebuie.
    Floryan: Nu mai vreau. Si tot nefericita este. :p

  12. Nu inteleg de ce va certati atata??Daca citesti rewiuv-ul cum trebuie il intelegi.Mie nu mi sa parut greu de loc,o data l-am citi si am inteles tot ce a vrut sa zica in el.nu inteleg ce tot criticati atata.Prima data uitati-va la voi si dupa aia vb de altii.Costi,fiecare isi exprima opinia asupra unui film si nimeni nu e obligat sa placa acelasi gen de filme care iti place tie.Asa ca nu te mai umfla atat in pene si ar fi mai bine daca ai invata un pic de limba romana.mihaela tine-o tot asa,mie una imi place cum scrii.Pusi la toti care merita.:P

  13. referitor la film…dragutz…nu e ceva deosebit sau nemaivazut dar e dragutz…Avand in vedere ca era sa fac scurta la deget(acesta se zbatea pe scroll-ul mouse-ului de sus in jos=)) ) din cauza mesajelor cu privire la review-ul mihaelei trebuie sa imi exprim si eu o opinie. review-ul e ok…au fost altele mai subiective:-j…nu cred ca e lipsit de coerenta …ba din contra. Poate nu ar trebui sa veniti cu reprosuri, ci mai degraba cu propuneri. Eu propun celor de la Filmetari sa fie mai obiectivi in realizarea acestor “opere de arta”;))…
    PS…nu am de ce sa o apar pe mihaela pt ca opinia ei odata m-a deranjat
    PS2…sper ca am indeplinit normele de decenta domnu’ floryan 😉

  14. Filmul e super tare . Cred ca te-ai uitat la alt film mie mi s-a parut un subiect deosebit si diferit dar cu toate astea foarte reusit ….putina comedie , putin romantism ….tot ce trebuie are filmul

  15. […] voi mai bine ce se intampla din trailer. Sincer sa va spun, mie povestea imi seamana foarte tare cu 50 First Dates, numai ca el nu trebuie sa o recucereasca in fiecare zi, ci doar o data si bine . Dar totusi, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.