Project X (2012)

3

Când un film despre o petrecere începe cu scuzele studioului de producție adresate orașului unde are loc acțiunea, știi că nu a fost vorba despre o seară de mima și jocuri de cărți. „Project X” preia toate elementele nebunești din peliculele pentru adolescenți și le amplifică de 10 ori. Premisa este una simplă și pe care am mai văzut-o: un tip face 17 ani, părinții sunt plecați la sfârșit de săptămână, prietenii sărbătoritului îl conving să uite de reguli, iar petrecerea scapă de sub control. Și să nu uităm de faptul că acest tip, în cazul de față Thomas (Thomas Mann), nu este chiar cel mai popular adolescent din liceu și totuși reușește să aducă la ziua lui de naștere aproape toata școala, poliția, stirile locale și echipa SWAT.

Folosind aceeași tehnică din filme precum „The Blair Witch Project” sau „Chronicle”, majoritatea scenelelor par a fi rezultatul unei înregistrări de amator, dar cu un buget de aproape 12 milioane de dolari, calitatea imaginilor este de apreciat. Totuși, secvențele de nuditate, înjurături, consumul de droguri și cele câteva mici replici amuzante nu sunt destul pentru a putea ridica acestă producție mai sus de rangul de film despre și pentru adolescenți. Cu toate acestea, interpretarea actorilor este bună, nu spectaculoasă, dar pentru o peliculă americană despre o petrecere de weekend este de ajuns, iar mulți dintre ei sunt la debut. Thomas Mann este unul dintre puținii care are ceva experiență, dar acest lucru nu este ușor observabil, fiecare reușind să își interpreteze personajul acceptabil.

„Project X” poate fi interpretat ca fiind un omagiu adus tuturor filmelor cu acest subiect, pornind de la „Animal House”și terminând cu „Superbad”, pentru că nu aduce nimic nou în peisaj, dar exploatează la maxim ideile cunoscute și reușește să le facă și mai absurde, inserând și o doză de dramă. Genul de peliculă care merită vazută în grup, care după terminarea ei va rezulta cu  priviri secrete între prieteni și replici de genul „Tu primul” sau „O fac dacă te bagi și tu”.

Vizionați trailer:

3 COMENTARII

  1. […] cu cei mai petrecăreţi prieteni ai tăi şi laşi absolut toate prietenele acasă! Alex – FilmeTari „Project X” poate fi interpretat ca fiind un omagiu adus tuturor filmelor cu acest subiect, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.