Cinci filme recente fara femei

0

Nu toate producțiile oferă drepturi egale pentru femei și bărbați. Există anumite filme unde rolurile de femei lipsesc cu desăvârșire sau sunt nesemnificative. Nu pentru că cineva ar avea ceva cu femeile, ci pur și simplu scenariul nu permite prezența lor. Și vă propun să ne amintim cinci filme recente în care femeile au roluri minuscule sau nu au apar deloc.

All is Lost

Un film care are un singur personaj. Bărbat, evident. Robert Redford încercând să supraviețuiască pe mare. Nicio referire la vreo femeie pe tot parcursul producției.

all is lost 1 460x306 Cinci filme recente fara femei

Captain Phillips

Tot un film cu 80 la sută din acțiune desfășurându-se pe apă. Apare o femeie chiar la începutul filmului, soția căpitanului Phillips, și probabil mai avem una sau două apariții feminine de câteva secunde pe tot parcursul producției, dar nimic semnificativ.

captain phillips 2 460x306 Cinci filme recente fara femei

Into the White

Un film de război nu prea este destinat femeilor. Cu atât mai mult cu cât acțiunea are loc într-o cabană, iar eroii principali sunt militari germani și britanici în cel de-Al Doilea Război Mondial. Totuși, femeile sunt prezente în discuțiile dintre soldați.

Into The White 1 460x306 Cinci filme recente fara femei

Lone Survivor

Încă un film cu militari și cu o prezență feminină extrem de redusă. Povestea dramatică a unor militari americani în Afganistan nu era chiar locul potrivit pentru femei. Dar și aici se discută despre femei, vedem și fotografia uneia dintre ele pentru că unul dintre militari se pregătea de nuntă și căuta cadoul potrivit. De asemenea, mai apar spre final în câteva cadre și câteva femei din Afganistan.

lone survivor 460x188 Cinci filme recente fara femei

Prince Avalanche

Un film în numai două personaje, dar în care se vorbește extrem de mult despre femei. De văzut însă nu vedem decât una, o prezență mai degrabă fantomatică, apare de vreo trei ori în tot filmul, care nici măcar nu este o actriță, ci o localnică, dar regizorul a fost impresionat de povestea ei și a introdus-o în film. Totodată, mai auzim și voce de femeie spre final, dar nu vorbește mai mult de 30 de secunde.

prince avalanche 460x194 Cinci filme recente fara femei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.