Into the White (2012)

0

O prietenie născută pe câmpul de luptă între doi adversari nu este ceva nou. Au mai existat fraternizări în timpul războiului, unele au fost transformate în film, iar primul de care îmi amintesc este Joyeux Noel, o poveste aproape incredibilă din Primul Război Mondial. Into the White este inspirat dintr-un fapt cât se poate de adevărat petrecut în Al Doilea Război Mondial între germani și britanici.Numele eroilor sunt modificate în această producție, dar celelalte fapte sunt prezentate așa cum s-au petrecut în realitate. Filmul este produs de Zentropa, casa de producție a lui Lars von Trier, una din cele mai importante din Scandinavia.

Into The White 1 460x306 Into the White (2012)

Suntem la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial. În 1940 aviația germană și cea britanică se duelau în decorul hibernal al Norvegiei. Un avion german se prăbușește într-o zonă montană, iar în urma impactului reușesc să supraviețuiască trei dintre cei patru membri ai echipajului, unul având însă o rană la umăr, ceilalți doi fiind nevătămați. Așadar, militarii germanii pleacă printr-o puternică furtună de zăpadă să caute adăpost, iar norocul le scoate în cale o cabană de vânătoare în care pot rămâne până se va îmbunătăți vremea. În scurt timp vor avea parte de doi musafiri nepoftiți: membrii echipajul avionului britanic cu care se luptaseră. Inițial, britanicii sunt luați prizonieri, atmosfera devine tensionată de ambele tabere, dar pentru că șederea lor se prelungește la cabană din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile cei cinci încep să se descopere ca oameni și să începe să se apropie unul de celălalt.

into the white 2 460x195 Into the White (2012)

Cei cinci se tot ironizează, se jignesc, încearcă prin diverse mijloace să preia controlul situației, dar în cele din urmă ajung la concluzia că pentru a scăpa cu viață cel puțin din furia naturii trebuie să coopereze și să se ajute reciproc. Filmul poartă semnătura lui Peter Naess, un regizor norvegian important, iar din distribuție fac parte actori germani și britanici cu pelicule importante la activ și care se dovedesc foarte potriviți pentru rolurile respective.
Into the White e un film dramatic, are momente de umor și de neașteptată căldură, dar poate cel mai important lucru este că spune povestea unei prietenii rare, născută în condiții vitrege.
Into the White intră în cinematografele din țara noastră începând din 31 ianuarie.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.