Shame, proiectat la Festivalul International de Film Bucuresti

0

shame movie21 460x227 Shame, proiectat la Festivalul International de Film Bucuresti

In perioada 19 – 25 martie 2012, va avea loc cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Bucuresti, eveniment dedicat exclusiv filmului de lungmetraj. In cadrul acestui festival va fi proiectat in exclusivitate filmul Shame, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului irlandez Steve McQueen. Shame a fost nominalizat la numeroase festivaluri de film si a castigat pana acum mai multe premii. Astfel, a fost laureat cu premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Venetia, a fost nominalizat la premiile BAFTA (Cel mai bun actorMichael Fassbender si Cel mai bun film britanic) si Spirit Awards (Cel mai bun film international). De asemenea, protagonistul Michael Fassbender a primit trofeul Cupa Volpi si a fost nominalizat la Globurile de Aur (Cel mai bun actor).

SHAME articleLarge v2 460x253 Shame, proiectat la Festivalul International de Film Bucuresti

In Shame, Michael Fassbender joaca rolul lui Brandon, un barbat frumos si cu o slujba foarte buna, care traieste in New York. Sub aceasta masca se ascund insa dorintele lui sexuale puternice si dependenta sa puternica fata de placerile fizice, trasaturi esentiale care il controleaza si il determina sa aiba o viata ascunsa. Lumea sa este perturbata de aparitia surorii sale, Sissy (Carey Mulligan), care soseste la el pentru o perioada nedeterminata. Filmul a fost foarte apreciat de catre critici, fiind considerat “un extraordinar exemplu de regie si actorie” (Chicago Sun-Times) sau “curajos, splendid jucat si cutremurator de emotionant” (Empire). Tema abordata si analiza foarte bine realizata a extremelor comportamentului uman constituie de asemenea puncte tari ale acestei pelicule. In 2008, regizorul Steve McQueen a castigat premiul Camera d’Or la Festivalul de la Cannes pentru pelicula Hunger, distinctie oferita pentru filme de debut.

20111209 dn 0lvuqjil 460x276 Shame, proiectat la Festivalul International de Film Bucuresti

Pe langa Shame, la Festivalul International de Film Bucuresti vor fi prezentate mai multe filme in afara competitiei. Este vorba de diverse pelicule importante din 2011, precum We Need to Talk About Kevin (regia: Lynn Ramsay) – nominalizat la Globurile de Aur si la BAFTA, Red State – primul film horror realizat de Kevin Smith, Les Geants – castigatorul sectiunii “Quinzaine des Realisateurs” de la Cannes 2011 si cel mai recent film al actorului belgian Bouli Lanners, laureat cu trofeul Bucuresti IFF in 2009 pentru filmul Eldorado –  si The Murderer, lansat in sectiunea “Un certain regard” – Cannes 2011, regizat de Na Hong-jin, care a debutat in urma cu trei ani cu filmul The Chaser.

 sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.