Safe House (2012)

2

Safe House este un film interesant prin tema abordata (interesele personale care guverneaza activitatea serviciilor secrete americane), scenariu si prin jocul actorilor. Thrillerul reuseste sa iti mentina atentia vie pe tot parcursul sau si are unele elemente in stransa legatura cu realitatea. Si aici ma refer la situatia agentiilor guvernamentale americane, care ridica destul de multe probleme. Filmul are actiune, suspans si niste personaje destul de bine conturate, fiind regizat de suedezul Daniel Espinoza.

safe house 2012 1145x508 507620 460x204 Safe House (2012)

Matt Weston  (Ryan Reynolds) este un agent CIA aflat la inceputul carierei sale, care este administratorul unei case speciale a agentiei guvernamentale americane (Safe House), aflata in Cape Town. Are o relatie cu Ana (Nora Arnezeder), pe care o minte insa in legatura cu profesia sa, dorind sa o protejeze. Viata sa este insa destul de anosta, iar tanarul agent isi doreste sa aiba parte de actiune. Dorinta i se indeplineste in momentul in care Tobin Frost (Denzel Washington), un fost agent CIA care este considerat un tradator, este adus in Safe House. Casa este atacata de niste mercenari, iar tanarul agent CIA si Tobin Frost reusesc sa fuga. De aici incepe actiunea propriu-zisa a filmului, in care cei doi eroi sunt nevoiti sa petreaca un timp impreuna, fiecare avand scopurile sale. In film ii veti mai vedea pe Vera Farmiga si Brendan Gleeson, in rolurile superiorilor lui Matt Weston.

Ryan Reynolds Denzel Washington Safe House 2012 620x 460x247 Safe House (2012)

Filmul are multe scene de actiune, contine si elemente care se regasesc in alte pelicule de acest gen (si din acest punct de vedere nu aduce multe lucruri noi), dar nu este in nici un caz plictisitor. Cei doi actori principali (Ryan Reynolds si Denzel Washington) isi joaca foarte bine rolurile. Ryan Reynolds este foarte convingator in rolul tanarului agent idealist si ambitios, care ajunge sa invete o serie de lucruri importante de la experimentatul Tobin Frost. Mentionez si interpretarea foarte buna a lui Denzel Washington. Daca v-a placut Training Day, atunci veti aprecia si Safe House, pentru ca e vorba tot de o intalnire intre doi oameni care au valori diferite, iar scurta lor relationare va avea un impact asupra fiecaruia dintre ei. Desi s-ar parea uneori ca actiunea filmului este previzibila, pelicula este antrenanta si are un impact puternic asupra privitorului. Prin urmare, va recomand Safe House daca vreti sa vedeti un film de actiune bun.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. […] acum foştii duşmani trebuie să se alieze pentru a afla cine îi doreşte morţi. Dana – FilmeTari Desi s-ar parea uneori ca actiunea filmului este previzibila, pelicula este antrenanta si are un […]

  2. Un film bun, insa Denzel din Training Day in anti-teza cu Denzel din filmul asta..nu cred ca putem sa-i comparam Dana. In primul o interpretare de exceptie, probabil unul dintre cele mai bune roluri ale cinematografiei in asta un rol secundar ,un film de actiune, bun si atat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.