Training Day (2001)

7

Premiul Oscar pentru Denzel Washington a fost adus de un rol principal intr-un film in care cuvantul “fuck” a fost pronuntat de peste 200 de ori, ceea ce inseamna ca intr-un minut de film il auzi cel putin odata. Totodata este filmul care-l face pe Ethan Hawke sa arate ca un pustan, desi avea mai mult de 30 de ani la momentul respectiv. Realizarea personala este si mai mare pentru Denzel W. mai ales ca este cunoscut faptul ca rolul ii fusese initial oferit lui Bruce Willis. Dar asa trebuia sa-i salveze pe toti, nu? Eva Mendez are una dintre cele mai “dezbracate” aparitii ale sale din filme, fiind si primul ei film “mai de Doamne’ajuta”.

16867 gal Training Day (2001)

Intr-o zi, un politist decide sa inceapa o cariera la divizia de narcotice. Doar ca, fiind incepator, trebuie sa porneasca de jos. Iar “profesorul” sau devine un politist care seamana mai mult cu un gangster decat cu un om al legii si care-si are biroul in propria-i masina. Un Chevrolet Monte Carlo, din 1979, tunat. Filmul este si una dintre primele ocazii in care piesa “Still D.R.E” a fost folosita, in film aparand si artistul Dr. Dre. Bine, si Snoop Dogg apare intr-o scena. Sa revenim la actiunea filmului. In timp ce incepatorul ia lectii de la veteranul in narcotice lucrurile incep sa ia o intorsatura ciudata avand in vedere faptul ca legea este tot mai indepartata de personajul lui Denzel, Alonzo. Tu ce ai alege? Sa castigi multi bani sau sa fii corect?

19305 gal Training Day (2001)

Inainte de acest articol am dat de vreo 5 ori search dupa numele filmului, pe filmetari, mirat fiind de faptul ca acesta nu avea inca un articol. Iar in alta ordine de idei am facut si un mic research afland faptul ca filmul a avut si un final alternativ. Un film recomandat pentru toti pasionatii genului.

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. Denzel, unul dintre actorii mei preferati, Training Day, unul dintre filmele mele favorite. Era si cazul sa apara un review despre el si pe FilmeTari. Eu nu cred ca exista vreun pasionat al genului..care sa nu fi vazut acest film, probabil foarte putini sunt cei ce nu l-au vazut..in general vorbind, indiferent de preferintele fiecaruia. Filmele de gen, actiune-drama , filmele cu mafioti, gangsteri , coruptie , crime .. intotdeauna au reprezentat un veritabil deliciu ptr mine 🙂 Ei bine, acesta este unul dintre cele mai bune 🙂 O sa fac o precizare dat fiind faptul ca am tot auzit in trecut..pe mai multi..facand referire la acel film numit Harsh Times, cu Christian Bale in rolul principal, ca ar fi de fapt “Training Day 2” .. ei bine nu , nu are nici o legatura cu Training Day , nu este o continuare a acestuia, nu au absolut nimic in comun , poate doar faptul ca scenariul Training Day a fost scris de David Ayer , tot acesta semnand scenariul si regia filmului Harsh Times. Floryan, tin sa te corectez putin, scuza-ma daca gresesc, dar eu din cate stiu Training Day a fost regizat de catre Antoine Fuqua, nu de catre Norman Jewison. Numele lui Antoine Fuqua este precizat si pe carcasa filmului , m-am uitat chiar acum..si ca sa lamuresc complet, am mai dat un search si pe google. Ia vezi.. am dreptate sau nu ? 🙂

  2. Ce rol!!! Ce rol!!! Superb, magnific, irezistibil, dominant. Probabil, unul dintre cele mai bune roluri ale cinematografiei. Daca s-ar putea face un top al celor mai bune roluri jucate de un actor in istoria cinematografiei…acesta ar fii in primii 3 si nu cred ca exagerez.

  3. Incredibil ce rol! O lectie de viata, de comportament! Frumos, frumos!! Si ca sa inchei sublim, citez tatuajul personajului Denzel de pe bratul sau…”Moartea e sigura, viata nu”

  4. […] Tobin Frost. Mentionez si interpretarea foarte buna a lui Denzel Washington. Daca v-a placut Training Day, atunci veti aprecia si Safe House, pentru ca e vorba tot de o intalnire intre doi oameni care au […]

  5. […] End of Watch se pare că “fură” rolurile lui Denzel Washington şi Ethan Hawke din Training Day. Spun asta deoarece cei care au scris  scenariul renumitului film din 2001, s-au pus din nou pe […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.