Ocean’s Eleven (2001)

2

Poate ca nu stiati pana acum, cel putin eu uitasem, dar Ocean’s Eleven din 2001 e un remake al filmului cu acelasi nume, aparut in anul 1960, ce-i avea in rolurile principale pe Frank Sinatra, Dean Martin si Peter Lawford. Aparent acestia erau George Clooney, Brad Pitt si Matt Damon-ii anilor ’60. Nu stiu cum a reusit, totusi, regizorul Steven Soderbergh (Traffic, Che, Erin Brockovich, The Informant!) sa adune atatea nume mari nu doar pentru unul, ci pentru trei filme, pentru ca, dupa cum stiti, Ocean’s Eleven a fost urmat de inca doua continuari care, dupa parerea mea, au fost bune, dar nu s-au ridicat la inaltimea primei parti. Stiu ca nu a castigat vreun premiu Oscar sau Glob de Aur, insa Ocean’s Eleven este unul dintre putinele filme cu succes la box-office care au fost si extrem de bune.

070409141057Oceans Eleven 1 Oceans Eleven (2001)

Probabil ca povestea o cunoasteti, insa am sa va spun cate ceva oricum. La scurt timp dupa ce este eliberat din inchisoare, Danny Ocean (George Clooney) se intalneste cu bunul sau prieten Rusty Ryan (Brad Pitt) pentru a-i face o propunere pe care nu o poate refuza: un jaf in valoare de 160 de milioane de dolari. Pentru ca, aparent, 5 ani de zile cat a stat in inchisoare a fost destul timp sa gandeasca planul pana in cele mai mici detalii, Danny, impreuna cu Rusty,  aduna pe cei mai buni 9 oameni, in afara de ei, bineinteles, pentru a jefui 3 cazinouri in acelasi timp, Bellagio, The MGM Grand si The Mirage. Printr-o coincidenta (sau nu) acestea trei apartineau lui Terry Benedict, omul cu care se intalnea fosta sotie a lui Danny, Tess (Julia Roberts). Veti vedea daca acest mic detaliu va complica situatia in care se afla cei 11 si daca Danny va pune in pericol misiunea lor pentru a o recastiga pe Tess.

070409141209Oceans Eleven 10 Oceans Eleven (2001)

In cazul in care nu v-ati dat seama pana acum, mie mi-a placut filmul foarte mult, si nu va ganditi ca a fost datorita distributiei alcatuita din barbati frumosi, desi acest detaliu l-a facut si mai usor de urmarit. Bine, puteti sa spuneti ca povestea nu a fost una originala, insa interpretarea actorilor a fost fara cusur, iar dialogul foarte destept. Mi-a placut in special schimbul de replici din restaurant ce a avut loc intre George Clooney si Julia Roberts, in momentul in care personajele lor se intalnesc pentru prima oara dupa ce Danny a iese din inchisoare. Poate ca nu a schimbat vieti, insa va spun ca Ocean’s Eleven va deveni un clasic in vreo 10-20 de ani asa. E clar un film de urmarit.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.