Vehicle 19 (2013)

2

 “You know what? This is going to be fun.”

Paul Walker s-a pregătit pentru noul film din seria Fast&Furious cu ocazia filmărilor la Vehicle 19.  Ce am învăţat noi pe parcursul celor  87 de minute cât durează experimentul cinematografic al lui Mukunda Michael Dewil? Cam tot ce se poate în materie de aşa nu. De la scenariu, la regie, trecând prin jocul şi implicarea actorilor pe ecran. Walker nu este încă capabil să susţină un film de unul singur iar atunci cand scenariu este pueril calităţile slave de actor ale protagonistului deranjează atât auditiv cât şi vizual.

vehicle 19 699859l imagine Vehicle 19 (2013)

Michael Woods (Paul Walker) aterizează în Johannesburg, Africa de Sud şi are parte de o serie de întâmplări nefericite din momentul când părăseşte aeroportul. Maşina închiriată nu este cea comandată, ba mai mult are volanul pe partea dreaptă ca să-l încurce şi mai mult pe americanul nostru. Scopul vizitei ? Reîntâlnirea, împăcarea pentru a suta oară şi refacerea vietii cu iubita sa Angie (Layla Haidarin). Soarta se decide să-i poarte sâmbetele şi Woods nimereşte în mijlocul unei afaceri sordide ce duce până la vârful ierarhiei poliţiei locale, totul condimentat cu răpirea tinerei procuroare Rachel Shabangu ( Naima McLean).

vehicle 19 214042l imagine Vehicle 19 (2013)

Paul Walker a demonstrat că nu poate duce singur un film de la început până la sfârşit. Despre scenariu merită să menţionăm intenţia de a oferi o altă locaţie decât arhicunoscutul Mexic sau Europa de Est în astfel de poveşti. Bănuiesc că nu s-a avut în vedere o colaborare cu Ministerul de Turism pentru că Johannesburg pare un loc mai periculos decât toate cartierele rău famate din Bucureşti la un loc. Corupţie, crimă, trafic de carne vie, hoţie. Aceasta este capitala Africii de Sud prezentată fără pic de modestie de Dewil. Aspectele pozitive ale acestui film vin din montajul alert, cursele de maşini ce vor face deliciul publicului preponderent masculin şi muzica hip-hop din părţile locului. Nu putem vorbi despre dialoguri, replicile schimbate între personaje par o serie de monologuri servite fără urmă de implicare emoţională iar despre chimie, aceasta lipseşte cu desăvârşite. Vehicle 19 are premiera în România pe data de 22 martie 2013.

Vizionaţi trailer:

2 COMENTARII

  1. […] Vehicle 19. Ce putem spune despre acest film? Este o incercare a lui Paul Walker de a tine in spate tot filmul. Ar fi putut duce aceasta incercare la un bun sfarsit si pentru el si pentru spectatori daca avea un scenariu mai de Doamne ajuta. Bila alba pentru coloana sonora.  ’Promovare’ turistica a Africii de Sud este la fel de reusita cat a fost si promovorea Romaniei in Ghost Rider: Spirit of Vengeance. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.