The Karate Kid (2010)

10

Cand zici “Karate Kid” ai deja asteptari destul de mari. Si la fel am avut si eu. Nu neaparat pentru “fiul lui Will Smith” ci mai mult pentru intreaga poveste. Plina de clisee si presarata cu momente jenante actiunea filmului nu s-a ridicat nici macar la nivelul cinematografului;unul de oras mic, cu 50 de locuri, care a proiectat filmul de pe pelicula. Prima experienta cu o astfel de sala, din Statele Unite, a fost una dezamagitoare, deci.

2010 the karate kid 459x306 The Karate Kid (2010)

Mama si copilul se muta in China. Normal, copilul ia bataie pe la scoala atunci cand incearca sa se dea la o chinezoaica. Si ce se gandeste el? Sa ia niste lectii de kung fu. Intr-o zi instalatorul zonei in care locuiau le face americanilor o vizita si observa dorinta pustiului de a invata a rupe niste oase. Il ia sub aripa sa pe copil si incepe a-l invata adevarata arta a batailor chinezesti (a se traduce prin: il invata sa-si puna geaca in cui). In fine, povestea avanseaza, iar filmul se va termina prin “neasteptatul” turneu in care pustiul va avea ocazia sa-si ia revansa. Abundenta cliseelor si scenele jenante (sarutul a 2 copii de 12 ani, antrenamentele si abdomenul lucrat al unui copil de clasa a 5a) “reusesc” sa traga filmul in jos, cel putin in ochii mei.

karate kid 2010 459x368 The Karate Kid (2010)

Concluzia am spus-o practic din primele randuri insa ca si un sfat, nu va duceti la el daca va ganditi sa vedeti o realizare extraordinara. Si ca o solutie, cred ca aducerea unui regizor de filme de mana a 2a a contribuit mult la aceasta “opera de arta”.

Corespondenta din Statele Unite.

Vizionati trailer:

10 COMENTARII

 1. incasarile filmului spun tot,, ba floryan dude ti-ai dat cu tesla in cap singur. dute si te uita la porcaria aia
  eu cind vreau sa fluier,fluier film de 10000 lei buget,
  karate kid 2010 are deja 168 milioane dolari incasari’
  nu duce lumea in eroare daca tie iti place tom si gerry

 2. Eu l-am vazut azi (23 aug) si mi-a placut.
  In ciuda “cliseelor jenante”, asa cum spui tu, Floryan, filmul reuseste sa transmita si niste mesaje: “viata te poate dobora, dar tu poti alege sa te ridici” sau “kung-fu se oglindeste in modul in care iti pui haina, in cum iti tratezi mama sau in cum ii respecti pe ceilalti”. Pentru cei care inteleg conceptul de kung fu intr-o maniera mai ampla, de mod de viata, nu doar ca un simplu ansamblu de tehnici de autoaparare, este un film facut (si) cu suflet.

 3. […] faptul că Jackie Chan vorbește aici poate cea mai bună engleză din cariera sa. Floryan – FilmeTari Cand zici “Karate Kid” ai deja asteptari destul de mari. Si la fel am avut si eu. Nu neaparat […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.