The Prince of Egypt (1998)

0

Cum jumătate din persoanele de la Hollywood au legături cu Pământul Sfânt, era aproape imposibil ca un film despre Moise să nu fie un produs reușit. „The Prince of Egypt” este o producție marca DreamWorks care arată povestea exodului evreilor din Egipt, conduși de una dintre cele mai importante personalități biblice. Îmbinând engleza cu ebraică, dialogul intelligent cu numere musicale, și având una dintre cele mai impresionante distribuții în aria filmelor animate, filmul regizat de Simon Wells și Brenda Chapman atinge toate punctele necesare.

Prince Of Egypt 460x278 The Prince of Egypt (1998)

Povestea începe cu decretul roial al faraonului de controlare a populației evreilor din Egipt, acesta având urmări inumane, iar o mamă încearcă să își salveze copilul punându-l într-un coș pe Nil. Într-adevăr, nu este tocmai cel mai reușit plan de a-ți salva fiul, dar acesta ajunge la regina egipteană (Helen Mirren), care îl adoptă. În curând Moise (Val Kilmer) devine un tînăr aproape arogant, mizând pe statutul lui regal, dar o întâmplare neașteptată îl ajută să realizeze adevărul și îl convinge să părăsească orașul. După ce primește toate informațiile necesare, atât din surse divine cât și de la oamenii din jurul lui, profetul se întoarce în capital pentru a-și elibera poporul și începe o luptă cu Ramses al doilea (Ralph Fiennes), fostul lui frate și actual faraon.

prince of egypt 1 460x280 The Prince of Egypt (1998)

Pelicula are câteva greșeli istorice, cea mai serioasă fiind folosirea lui Ramses pe post de faraon necruțător, care se presupune că a trăit cu mult înaintea evenimentelor prezentate în biblie, motiv pentru care filmul a fost interzis în Egipt, unde acesta este unul dintre conducătorii cei mai respectați. Dar lăsând la o parte aceste detalii, „The Prince of Egypt” este ușor de vizionat, în ciuda subiectului și imaginilor dure, are doza de dramatism potrivită și este accesibil atât copiilor, cât și adulților. Iar un film care are o scenă care îl prezintă pe Steve Martin ca preot care poate face trucuri magice și care și cântă nu merită ratat sub nicio formă.

nwo5rzyzhyh4velvyitk 460x255 The Prince of Egypt (1998)

 

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.