Safe (2011)

4

Ce face Jason Statham cel mai bine? Se luptă cu organizații ilegale în încercarea de a proteja oameni nevinovați, iar „Safe” demonstrează încă o dată că filmele de acțiune sunt punctul lui forte. Aflându-se de această dată în rolul lui Luke Wright, Statham se este în conflict cu mafia rusească, atât pentru a se răzbuna, cât și pentru a proteja o elevă ce știe o formulă matematică care aparent poate aduce profituri extraordinare. Mei (Catherine Chan), este răpită de aceștia, iar singura ei speranță este Luke, care la rândul lui a suferit din cauza acestor ruși, motivul fiind unei o luptă ilegală eșuată.

Jason Statham in Safe 2011 Movie Image 1 e1321230104735 460x236 Safe (2011)

Filmul este așa cum v-ați aștepta, acțiune, Statham care îi bate pe răufăcători și mafia rusească. Trebuie să aplaud însă faptul că atât chinezii, cât și celelalte persoane din lumea interpolă vorbesc în limba lor natală, nu știu brusc toți engleză, așa cum se întâmplă în majoritatea blockbuster-elor, iar relația dintre Mei și Luke se dezvoltă treptat, nu peste noapte. Dar este prea mult de cerut ca mafioții să aibă și alte naționalități? De la „The Godfather” nu ne-a mai fost prezentată corespunzător familia italiană în această postură și este clar că și alte țări au acest gen de probleme. Dar lăsând la o parte aceste mici critici, care nu vor deranja pe majoritate, este interesant de observat spiritul protectiv al unui bărbat în toată firea, direcționat spre o fetiță pe care nu o cunoaște foarte bine, balansat de o putere și o ambiție incredibilă.

url 460x316 Safe (2011)

Safe” este perfect pentru o seară între băieți, are violență stilizată, curse cu mașini, asiatici extreme de deștepți (aparent noțiunea de „asian level” a ajuns și la Hollywood) și arme. Este un film de acțiune, așa cum trebuie să fie, împușcături, pumni și un personaj principal charismatic care știe să se folosească de replici inteligente. Deși a apare la noi după Ziua Bărbatului, mergeți să-l vedeți înainte să acapareze „The Expendables 2” cinematografele.

cece 460x306 Safe (2011)

 

Vizionați trailer:

4 COMENTARII

  1. […] Una peste alta, 94 de minute de actiune sanatoasa pentru impatimitii genului. Alex – FilmeTari „Safe” este perfect pentru o seară între băieți, are violență stilizată, curse cu […]

  2. […] FilmeTari și ProVideo oferă săptămânal 2 dvd-uri proaspăt lansate. Și cum tuturor ne place un film bun cu o pungă de popcorn la noi acasă, noi vă oferim șansa vizionării unui film nou. Lasă deoparte dvd-ul cu Star Wars pe care îl vezi a 5-a oară și concurează pentru o șansă de a câștiga unul dintre dvd-urile: The Avengers si Safe. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.