Public Enemies (2009)

16

public enemies3 202x300 Public Enemies (2009)Actori: Christian Bale, Johnny Depp, Channing Tatum

Public Enemies este un film regizat de Michael Mann, acelasi om care a fost creierul filmului Collateral (2004) sau a scenelor de actiune din Miami Vice (2006). Povestea filmului nu este mai deloc diferita de ceea ce s-a intamplat in realitate, pentru ca da, si acest film este inspirat dintr-o poveste adevarata. John Dillinger este unul dintre cei mai cunoscuti spargatori de banci din anii 30 ai Statelor Unite. La fel de cunoscut probabil precum Bonnie si Clyde tocmai pentru ca faceau parte din ceea ce oamenii numeau atunci: “public enemies”. Pana si o romanca a fost implicata in acest caz (si filmul o prezinta in partea de final), o prostituata pe numele ei Ana Cumpanas. Asta ca sa vedeti ce mica e lumea. Cele 140 de minute de film nu sunt chiar atat de tari precum ne propune trailerul insa daca esti odihnit s-ar putea sa pleci de la cinema cu o parere buna despre film.

Dupa cum va spuneam Dillinger era un spargator de banci ce era un expert alnormal public enemies025 300x225 Public Enemies (2009) anilor respectivi in acest “domeniu”. Pe o parte oamenii il considerau un pericol public, iar pe de cealalta parte vedeau in el un Robin Hood al zilelor moderne. S-a intamplat sa fie in ambele moduri, iar Johnny Depp reuseste sa intre bine in pielea personajului. Daca stiti povestea “hotului” dinainte, din vreun documentar atunci sa fiti atenti doar la jocul actorilor si la regia filmului pentru ca povestea este identica. Personal ma asteptam ca producatorii sa puna un accent mai mare pe jafurile ce acesta le facea, insa practic nici nu ai timp sa te bucuri de o minunatie de “actiune” ca regizorul apuca sa schimbe cadrul pe alt subiect.

De cate ori ati vazut un film inspirat din fapte reale care sa fie slab sau prost? Mai rar, nu? Nu, “Public Enemies” nu este un film slab insa daca te astepti la o mare realizare vei fi putin dezamagit. Da, este de vazut si de citit povestea omului, dupa. Hai sa va las si o replica din film, care mi-a placut: “Never work with people that ar desperate!”

Vizionati trailer:

16 COMENTARII

  1. Am vazut trailer-ul si pare un film interesant, plus filmele in care joaca Johnny Deep au un condiment special.

  2. 1.mi-a venit greu să cred că e regizat de Michael Mann, același om care a făcut Heat, în 1995. Între cele două filme este o diferență enormă.
    2.nu aduce absolut nimic nou, este haotic și neinteresant.
    3….sau poate eram eu prea plictisit!

  3. Intr-adevar finalul a fost aiurea, dar pe mine m-a captivat povestea de dragoste dintre Billie Frechette si John Dillinger care a stat de fapt la baza filmului. Ce mi s-a parut ciudat a fost tehnica de filmat. Adeseori camera se misca (intentionat?!) si efectele erau niste imagini nici macar interesante(jumate din capul lui J.Depp). Mi-am zis ca o fi vreo noua tehnica de filmat dar mie personal nu mi-a placut.

  4. Public enemies: O “joaca” de-a hotii si vardistii.
    Dupa film, am citit povestea lui John Dillinger.Am inteles atunci ca nu se putea alt final, chiar daca nu se respecta punct cu punct evenimentele reale petrecute in acea perioada. Un film cu Christian Bale, Johnny Depp, Marion Cotillard, promitea multe numai dupa distributie. Christian Bale, m-a cam dezamagit, Depp insa nu.
    Ceea ce nu mi-a placut, este faptul ca in rolui Anei Cumpanas (Sage) n-au ales o actrita romanca, ci pe Branka Katic( o stiti poate din Black Cat/White Cat a lui Kusturica).E din Serbia.Pentru ei e tot una, Romania Serbia Bulgaria…tot p’acolo.

  5. m-a surprins placut filmul. am plecat cu ideea ca daca e cu johnny depp trebuie sa fie tare si uite ca a fost. m-a captivat povestea de dragoste..chiar m-a emotionat sfarsitul. cu ocazia acestui film am aflat si de poveste romancei care l-a tradat pe dillinger. nu stiam chestia asta.

  6. filmul nu este vreo capodopera,dar depp si dilinger sunt unii din preferatii mei.deci nu avea cum sa nu imi placa.
    merita vazut.depp joaca bine rau ca in toate filmele sale.

  7. Povestea reala:
    “Public Enemies ilustreaza excelent atmosfera oraselor americane din timpul Marii Depresii, dar nu respecta intocmai adevarul istoric in ceea ce-i priveste chiar pe protagonistii principali, Dillinger si Purvis. Povestea de dragoste dintre Dillinger si Billie Frechette, o tema centrala a productiei, a durat in realitate numai 6 luni si nu a fost atat de puternica precum este prezentata in pelicula. Matroana de origine romana, Ana Cumpanas (Asa Sage), nu era o prietena veche de-a lui Dillinger, iar Polly Hamilton, prostituata lui Sage, cu care acesta se duce la film in seara in care este impuscat, a fost chiar iubita lui. In realitate, Dillinger a murit inaintea lui Pretty Boy Floyd si Baby Face Nelson – intregul episod al ambuscadei nocturne de la cabana din padure a fost, de fapt, un fiasco desavarsit, nici un mafiot nu a fost prins. Tocmai de aceea, adevaratul Hoover i-a luat comanda anchetei lui Purvis si i-a trimis pe agentii texani sa-l asiste abia dupa acest episod. In realitate, Purvis nu i-a ucis pe Nelson si pe Floyd, iar Dillinger nu a intrat niciodata in departamentul de politie care-i era dedicat in Chicago.”
    -sursa descopera.ro

  8. […] sunt interpretati de Tom Hardy(Inception), Shia LaBeouf (seria Transformers) si Jason Clarke (Public Enemies). Productia se mai lauda si cu alti actori talentati foarte in voga la Hollywood: Gary Oldman, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.