The Terminal (2004) cu Tom Hanks

4

poster-the-terminalActori: Tom Hanks, Chaterine Zeta-Jones, Diego Luna

Se mizeza pe nume mari ale cinematografiei pentru a va atrage sa vedeti acest film: Tom Hanks si Steven Spielberg. Si e amuzant ca acestia, care pot sa faca mai orice film doresc, au ales sa colaboreze pentru The Terminal. Spun asta pentru ca, intr-o perioada in care efectele speciale, bugetele imense si filmele de actiune sunt incredientele pentru un succes garantat de box-office, Steven Spielberg a reusit sa ecranizeze un film pur si simplu minunat cu toate ca intreaga actiune se petrece intr-un terminal. Filmul a fost ales pentru vizionare in deschiderea Festivalului de Film din Venetia si are ceva elemente comune cu Cast Away: Tom Hanks izolat intr-un spatiu nou, in care trebuie sa se intergreze.

In The Terminal nu e vorba de o insula ci de o aerogara unde personajul este constrans sa traiasca in situatia in care nu cunoaste pe numeni, nu are bani si nu stie nici limba engleza. Victor Navorski (Tom Hanks) ajunge la JFK Aeroport si, din cauza unor conflicte politice care au loc in Krakozhia, SUA nu mai recunoaste noul guvern iar untitledcpasaportul lui nu mai este valabil. Pana la finalizarea conflictului este nevoit sa ramana in terminal fara posibilitatea de a se intoarce acasa sau de a merge in New York. Tom Hanks incearca in aceste circumstante sa supravituiasca: incepe sa invete limba engleza, mananca resturile ramase de la fast food-uri si doarme pe scaunele din aeroport. Situtia lui se schimba in mod radical in momentul in care incepe sa se imprieteneasca cu angajatii, sa cunoasca o stewardesa Amelia (Chaterine Zeta-Jones) de care se indragosteste.

untitled22Ceea ce mi-a placut in film  a fost simplitatea subiectului si talentul cu care Tom Hanks a jucat rolul lui Viktor, accentul ciudat al acestuia, onestitatea si integritatea de care da dovada in ciuda situatiei dificile in care se afla. Filmul, o comedie reusita, a fost inspirat din povestea dramatica a unui refugiat iranian care a ramas blocat din motive politice intr-un terminal timp de 18 ani perioada in care a innebunit si si-a uitat limba materna.
Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. […] regizat de Sacha Gervasi (Anvil! The Story of Anvil), cel care a scris scenariul pentru filmul The Terminal. Anthony Hopkins (The Elephant Man, The Silence of the Lambs, The Remains of the Day, Amistad, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.