Hitchcock (2012)

2

 

“You may call me Hitch. Hold the Cock.”

Sasha Gervasi (The Terminal)  ne propune un biopic despre Alfred Hitchcock. Ce primim în schimb este un film despre marele regizor din timpul filmărilor la Psycho. Cu această ocazie  o cunoaştem pe Alma Reville (Helen Mirrer) soţia şi partenera lui Alfred.Utilizarea procesului de producţie la Psycho pe post de suport şi motor al poveştii a funcţionat doar că interpretarea lui Anthony Hopkins pare uşor schiţată şi forţată în timp ce Helen Mirrer fură majoritatea scenelor în care apare. Poate nu ar fi fost o idee rea ca Gervasi să numească acest proiect The Wife of Hitchcock.

95835_gal

Alfred Hitchcock s-a hotărât să adapteze Psycho pe marele ecran şi întâmpină dificultăţi din partea directorilor Paramount. Alături de el este Alma (Helen Mirren) gata ca de fiecare dată să-şi susţină soţul şi să-i suporte toanele şi deciziile radicale. De la finanţarea din resurse proprii până la încăpăţânarea de a promova un film greu de digerat, Sasha Gervasi ne oferă o imagine a studiourilor si metodelor de lucru ale cineastului. Adăugăm şi câteva detalii despre viaţa personală a celebrului cuplu condimentate cu gelozie, toane, dietă şi împunsături verbale.

95831_gal

În spatele oricărui bărbat de geniu s-a aflat o femeie care i-a suportat toate toanele. Aşa ar suna  un rezumat al acestui film . Marele regizor cu voce gravă are un nou proiect. Anthony Hopkins cu ajutorul machiajului intră în pielea personajului dar jocul său pare de cele mai multe ori forţat. În schimb Helen Mirren străluceşte pe ecran în rolul Almei. În majoritatea scenelor dintre cei doi, actriţa britanică reuşeşte să iasă în faţă. Rolul Almei cerea o actriţă experimentată şi capabilă să ţină piept schimbului de replici, Helen Mirren s-a achitat cu brio şi a primit în acest an o nominalizare la Oscar şi BAFTA pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Scarlett Johansson în rolul lui Janet Leigh este o prezenţă ştearsă iar Jessica Biel este o alegere neinspirată. Filmul regizat de Sasha Gervais încântă prin atmosferă, dialoguri şi prezenţa pe ecran a personajelor principale cu toate că Hopkins nu a fost într-o formă extraordinară în acest rol. Din păcate se pierde prea mult timp cu personajele secundare cum ar fi de exemplu Janet Leigh şi Vera Miles. Umorul inteligent şi tandemul Helen Mirren/Anthony Hopkins susţin filmul. Hitchcock va avea premiera în Romania pe data de 1 martie 2013.

Vizionaţi trailerul:

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.