Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

8

Sherlock Holmes și Dr. Watson (varianta Guy Ritchie) revin pe marele ecran într-un film parcă mai alert, mai exploziv, mai amuzant decât precedentul. Pentru că primul Sherlock s-a bucurat de un imens succes, a venit, cum era și firesc și o continuare în același stil arhicunoscut al regizorului britanic, vezi Snatch, vezi RocknRolla . Chiar dacă aveați o altă imagine a faimosului detectiv din cărțile lui Arthur Conan Doyle, este imposibil să nu vă placă și Sherlock Holmes-ul inventat de Guy Ritchie și interpretat cu atâta talent de către Robert Downey Jr. Iar pentru fanii seriei sunt și vești bune: a început deja scrierea scenariului pentru Sherlock Holmes 3. Nu se știe data lansării, dar dacă primul a fost la sfârșitul lui 2009, acesta a fost lansat la finalul lui 2011, probabil că pe următorul îl vom primi tot de Crăciun, în 2013.

sherlock 1 460x306 Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Sherlock Holmes și partenerul său au parte acum de o nouă provocare. Ținta lor este profesorul James Moriarty o minte criminală care pune la cale o serie de atentate pentru a învrăjbi relațiile dintre Franța și Germania. Genialul detectiv bănuiește că scopul urmărit de Moriarty este unul mai complex și se află pe urmele lui pentru a-i zădărnici planurile. Sherlock Holmes trebuie să-și folosească toate aptitudinile ca să afle ce pune la cale profesorul și este nevoit să găsească metode originale de rezolvare a unor situații aparent fără ieșire. Nu va fi singur în demersul său, iar pe lângă loialul Dr. Watson va avea alături și o vrăjitoare nomadă, interpretată de Noomi Rapace (Lisbeth din trilogia Millenium, varianta suedeză), dar chiar și pe fratele său, Mycroft Holmes.

sherlock 2 460x304 Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Scenariul filmului este inspirat din povestirea The Final Problem, prin care Arthur Conan Doyle dorea să o rezolve definitiv cu Sherlock Holmes. Chiar dacă îi pregătise un final glorios, el este nevoit să revină și să scrie o altă poveste în care celebrul detectiv are rolul principal. Asta e, se pare că e greu să-l ucizi pe Sherlock Holmes.Nu vă spun dacă filmul respectă sau nu cartea în această privință, dar nu cred că va fi foarte greu să vă dați seama ce se întâmplă. Dacă mă întrebați dacă este un film mai bun sau mai rău decât primul, vă spun că este la fel, nu am sesizat diferențe semnificative, dacă ți-a plăcut producția din 2009 îți va plăcea și aceasta, dacă nu, nici aceasta nu te va încânta.

Vizionați trailer:

8 COMENTARII

  1. L-am vazut si eu pe 26 decembrie.Downey si Law fac o echipa pe cinste, iar tigancusha ma fermecase deja din seria “Millenium”, desi acolo nu puteai s-o intelegi fara subtitrare:D

  2. […] “Fringe” revine pe micile ecrane americane vineri, 13 ianuarie cu un episod intitulat “Back To Where You’ve Never Been”. Acesta îşi va purta eroii în lumea “over there” şi va readuce în scenă un personaj negativ pe care fanii serialului ard de nerăbdare să-l revadă – David Robert Jones, interpretat de Jared Harris (Professor Moriarty din filmul Sherlock Holmes: A Game of Shadows). […]

  3. Genial trebuie sa recunoastem ca acest cuplu R.D.J .si J.L. este unul extraordinar, o dragoste platonica atat pe platou cat si in realitate, una ce ajuta personajele sa prinda viata. Scena in care ei danseaza impreuna este una chiar haioasa sunt sigur ca a fost introdusa doar pentru a starni controverse in randul criticilor.

  4. […] 3. Robert Downey Jr.- Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.