The Hobbit: The Desolation Of Smaug (2013)

2

Fără să așteptăm prea mult pentru această continuare (mai exact un an), The Desolation Of Smaug mi s-a părut o adaptare cinematografică mult mai bună decât prima, acțiunea este mai intensă, aventura mai spectaculoasă și nu știu dacă mi s-a  mai părut vreodată mișto un personaj…dragon. An Unexpected Journey a trezit apetitul și interesul fanilor și a atras și potențiali fani, însă mulți l-au raportat la seria Lord of the Rings, întrucât venea imediat după acestea. Deși, nici partea a doua nu este a fi considerată peste nivelul seriei, cel puțin este mult mai bună de prequel. Sunt curioasă să văd și ce profit va aduce, deja primul weekend a înregistrat încasări de peste 73 de milioane de dolari.

The Hobbit Desolation of Smaug gold pile1 460x306 The Hobbit: The Desolation Of Smaug (2013)

În a doua parte se reiau aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) care îți continuă călătoria alături de vrăjitorul Gandalf (Ian McKellen) şi cei 13 pitici în frunte cu Thorin Oakenshield (Richard Armitage), pentru a recuceri Regatul Pierdut, și anume Erebor. Bilbo şi prietenii săi vor face față multor pericole, vor parcurge teritorii ostile, pentru ca în final să-l înfrunte pe magnificul și înfricoșătorul dragon Smaug, interpretat, prin intermediul motion-capture, într-un mod excepțional, de Benedict Cumberbatch.

103893 gal 460x190 The Hobbit: The Desolation Of Smaug (2013)

Primul impact pe care-l are pelicula asupra spectatorilor este cel legat de efectele speciale, care sunt chiar mai eye-candy decât cele din prima parte. Peisajele sunt absolut superbe (a fost filmat în Noua Zeelandă) și experiența IMAX se trăiește din plin. Din exces de zel la nivel de filmare, au fost și niște cadre filmate o cameră în apă, însă alternarea acelor scene cu cele normale a transpus o diferență cam mare în privința calității imaginii. În rest, vizualul este impecabil! Apariția lui Legolas a fost tare apreciată, iar luptele dintre elfi și orci sunt cu siguranță antrenante și te țin în priză. Există o alternare foarte bună în privința scenelor alerte și cele mai soft, adică nu dormi în prima parte a filmului și apoi ești bombardat brusc de lupte care nu se mai termină. Dragonul Smaug este preferatul meu, mi-a lăsat o impresie foarte bună, atât la nivel vizual (e foarte realistic prezentat), cât și la nivel de structură a personajului (replici, viclenie). Singura dezolare pe care o vor avea fanii seriei este că și această parte se termină în coadă de pește. Complet brusc.

Fiind printre ultimele mari producții ale acestui an, vă recomand să mergeți să vedeți filmul la IMAX! Acolo e adevăratul spectacol.

Vizionați trailer:

2 COMENTARII

  1. Dragonul ala era atat de vorbaret incat m-a facut sa cred ca ii va invinge pe gnomi plictisindu-i pana la moarte cu vorbaraia lui 🙂

  2. Vazut aseara in cinematograf. Am impresia ca depaseste cu mult limitele suportabilului in materie de SF / Fantasy , sau poate sunt eu subiectiv. Ideea nu este rea , pentru un film dedicat celor sub 10 ani. Povestea nu este nici dramatica nici entuziasta , e succesiunea cadrelor este prost facuta , trece foarte repede de la o scena la alta , nu ai timp sa constientizezi cine cu cine se lupta si mai ales pentru ce. Spun “mai ales pt. ce” intrucat povesti colaterale (in acest film evidentiate ca motive de razboi) sunt cu duiumul , si multe se termina fara un deznodamant evident. Filmul , ca si primul din serie , se termina aberant cu “Va urma” ceea ce nu e o particularitate , acest fapt vazandu-se tot mai des in ultimul timp la filme cu asteptari mari precum
    The Hunger Games
    The Hangover III

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.