Snatch (2000) cu Brad Pitt

8

snatch ver2 204x300 Snatch (2000) cu Brad PittActori: Benicio Del Toro, Sam Douglas, Brad Pitt, Jason Statham

După ce a văzut Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Brad Pitt şi-a manifestat intenţia de a juca în următorul film al regizorului şi scenaristului Guy Ritchie. Fostul soţ al Madonnei nu a avut nimic împotrivă şi l-a asigurat pe Pitt că-i va pregăti un rol în Snatch. Veştile pe care le-a primit apoi Brad Pitt nu au fost foarte îmbucurătoare. După ce a dat o probă, Guy Ritchie l-a anunţat că îi poate oferi doar rolul lui Mickey the Gipsy deoarece îi lipseşte accentul londonez. Iniţial, Pitt a ezitat să joace rolul unui boxeur pentru că doar ce terminase filmările la Fight Club, dar tentaţia de a lucra cu Guy Ritchie a fost mai puternică.

Dar surprizele celebru regizor şi scenarist britanic în privinţa lui Brad Pitt nu se opreau aici. Personajul său nu avea de rostit prea multe replici, dar şi acestea urmau să fie rostite cu un accent aproape neinteligibil. Guy Ritchie a vrut astfel să le răspundă celor care îl criticaseră pentru accentul eroilor din Lock, Stock and Two Smoking Barrels şi a creat în Snatch un personaj care să nu fie înţeles nici de celelalte din film (Jason Statham poate depune mărturie). Dar ce face Brad Pitt în acest film ? Joacă rolul unui ţigan brad pitt snatch 13 150x150 Snatch (2000) cu Brad Pittcare intră fără voia sa în combinaţiile unor mafioţi locali. Nu vorbeşte mult şi e considerat cam greu de cap de cei care nu îl cunosc cu adevărat. Are însă o mare calitate: dă bine cu pumnul. Şi e şi un bun încasator. Chiar dacă nu are un fizic impresionant loveşte ca din tun, fapt ce strică unele socoteli, dar până la urmă reuşeşte să cadă în picioare, dovedind că are şi minte nu numai forţă.

brad pitt snatch 2 150x150 Snatch (2000) cu Brad PittSnatch nu iese din tiparul comediei negre, stilul Guy Ritchie. Nu e un film preferat de critici, motiv pentru care nu a avut prea multe nominalizări. Totuşi, prestaţia lui Brad Pitt în acest film nu a trecut neobservată. El a fost nominalizat la premiile Satellite, distincţie acordată de mai multe asociaţii ale jurnaliştilor de divertisment. Nu a câştigat, dar acest lucru are mai puţină importanţă. A dovedit că este un actor complet, care poate interpreta cu uşurinţă personaje din cele mai diverse.

Vizionati trailer:

8 COMENTARII

  1. […] cum era și firesc și o continuare în același stil arhicunoscut al regizorului britanic, vezi Snatch, vezi RocknRolla . Chiar dacă aveați o altă imagine a faimosului detectiv din cărțile lui […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.