Saramon: Pedigree Dogs Exposed (2008)

0

pedigreedogsexposedcove Saramon: Pedigree Dogs Exposed (2008)Un câine din rasa Pug abia respirând; un Cavalier King Charles Spaniel zvârcolindu-se în agonie, până în momentul în care a trebuit să fie eutanasiat pentru a nu mai suferi; un Boxer ce se mişcă fără nicio noimă, al cărui proprietar încearcă cu greutate să-l ţină în braţe.

Asemenea scene poţi vedea în filmul de aproape o oră difuzat de BBC, în toamna anului trecut, realizat de către Jemima Harrison.

Pedigree Dogs Exposed” a şocat publicul şi a enervat oficialii Kennel Club (Asociaţia Chinologică Britanică).

În urma unor investigaţii care s-au întins pe o perioadă de doi ani, realizatorii acestui documentar au reuşit să pătrundă în culisele expoziţiilor canine şi să prezinte tuturor celor interesaţi fapte concrete despre felul cum sunt trataţi câinii de rasă şi modificările genetice care se practică (ceea ce le afectează serios sănătatea). A constatat că totul este permis pentru ca proprietarii acestor câini să mai câştige câteva titluri.

bulldog Saramon: Pedigree Dogs Exposed (2008)De asemenea, încrucişarea intenţionată dintre câinii care sunt rude (mamă şi fiu, frate şi soră) este o practică obişnuită, iar Kennel Club continuă să înregistreze puii născuţi prin această metodă.

De menţionat că acest documentar a determinat BBC-ul să renunţe la difuzarea celei mai celebre expoziţii canine din Marea Britanie, Crufts 2009, şi, în plus, a dus la retragerea câtorva sponsori tradiţionali.

Dacă nu eşti implicat(ă) în această lume ciudată a crescătorilor de câini de rasă, a celor care îşi însoţesc câinele prin aproape toată ţara (şi nu numai), pentru a participa la diversele expoziţii canine care au loc, atunci probabil că-ţi este mai greu să pricepi entuziasmul lor la câştigarea unui titlu de B.I.S. (Best in Show), B.O.G. (Best of Group) sau B.O.B. (Best of Breed). Dar, pentru respectivele persoane, aceste titluri sunt deosebit de importante, chiar dacă, de regulă, nu câştigă decât o cupă şi un sac de hrană pentru animale.

Însă întrebarea pe care Jemima şi-o pune este următoarea: sunt aceste titluri mai importante decât sănătatea câinelui?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.