Rolurile lui DiCaprio la Scorsese

0

Leonardo DiCaprio este actorul preferat al lui Martin Scorsese. Colaborarea dintre cei doi a început în urmă cu 12 ani, iar de atunci și până acum au realizat împreună cinci filme. Practic, putem spune că Leonardo DiCaprio s-a maturizat sub ochii noștri în producțiile lui Scorsese, trecând de la adolescentul rebel din Gangs of New-York până la brokerul de succes din The Wolf of Wall Street.
Să ne amintim care sunt rolurile pe care DiCaprio le-a realizat sub bagheta lui Scorsese. Ordinea este cronologică.

Gangs of New-York

Leonardo DiCaprio este aici Amsterdam Vallon, un tânăr care vrea cu orice preț să răzbune moartea tatălui său. Acesta fusese ucis de Bill Cuting (Daniel Day-Lewis), totul întâmplându-se la mijlocul secolului al XIX-lea pe fondul luptelor pentru supremație între bandele din New-York.

dicaprio 1 460x306 Rolurile lui DiCaprio la Scorsese

 

The Aviator

După numai doi ani, cei doi aveau să colaboreze din nou la acest film care spune povestea lui Howard Hughes, un milionar excentric pasionat de filme și de aviație, dar care avea și câteva probleme cărora cu greu le făcea față. DiCaprio a fost răsplătit cu un Glob de Aur pentru performanța din acest film.

dicaprio 2 aviator 460x307 Rolurile lui DiCaprio la Scorsese

 

The Departed

Filmul care i-a adus Oscarul pentru regie lui Martin Scorsese și care reunește nume mari în distribuție. Printre acestea se află și DiCaprio care joacă aici rolul lui Billy, un polițist inflitrat în sânul Mafiei, el fiind chiar mâna dreaptă a lui Frank Costello (Jack Nicholson), liderul unei grupări mafiote.

di caprio 3 departed 460x306 Rolurile lui DiCaprio la Scorsese

 

Shutter Island

Acesta este cel de-al patrulea film consecutiv pe care Scorsese îl face cu DiCaprio. De această dată, Leo este tot detectiv și vine împreună cu un coleg să investigheze dispariția unei paciente de pe o insulă unde este o clinică pentru tratarea pacienților cu probleme mentale. Mare atenție, nimic din ceea ce vedeți nu este ceea ce pare. Iar DiCaprio este răvășitor.

dicaprio 4 shutter island 460x306 Rolurile lui DiCaprio la Scorsese

 

The Wolf of Wall Street

Cea mai recentă colaborare dintre cei doi. Leonardo DiCaprio este Jordan Belfort, un broker care ajunge milionar la numai 26 de ani, duce o viață plină de excese, cu droguri, femei și care ajunge să fie anchetat pentru nereguli financiare. De altfel acest film îl mai puteți vedea în cinematografele noastre.

the wolf poster 460x306 Rolurile lui DiCaprio la Scorsese

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.