The Wolf of Wall Street (2013)

1

La 71 de ani Martin Scorsese este mai tânăr ca niciodată. The Wolf of Wall Street este un film dinamic, plin de viață, care a creat controverse având în vedere că abundă în nuditate, sex, droguri. De altfel, din cauza scenelor explicite de sex și a celor de consum de droguri filmul a fost interzis minorilor cam peste tot în lume. El spune povestea lui Jordan Belfort, un broker care ajunge pe culmile succesului, după care se prăbușește de la înălțimi. The Wolf of Wall Street este realizat chiar după romanul său autobiografic așa că dacă vi se pare ceva cam nelalocul lui sau un pic exagerat să știți că așa s-a întâmplat și în realitate.

the wolf 1 460x191 The Wolf of Wall Street (2013)

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) este un tânăr ambițios care ajunge la numai 22 de ani să lucreze ca broker la o firmă de pe Wall Street. Încă din primele zile învață de la șeful său că pentru a avea succes în această lume trebuie să se drogheze și să facă sex. Cât mai des. Cariera sa la firma respectivă este una scurtă deoarece în 1987 are loc căderea burselor în ziua rămasă în istorie drept Black Monday. Totuși, el nu disperă, își face o firmă în același domeniu pe care reușește să o ridice la un nivel înalt, atrăgând atenția atât “rechinilor” din piața financiară, dar și autorităților care încep să-i supravegheze discret activitatea. Jordan este un tip care știe să se distreze și va deveni celebru și pentru petrecerile extravagante pe care le organizează condimentate cu droguri, alcool, femei frumoase. Ghinionul său a fost că nu a știut să se oprească la timp, dorindu-și tot timpul mai mult, fie ca era vorba de bani, femei sau droguri.

the wolf 2 460x306 The Wolf of Wall Street (2013)

Leonardo DiCaprio este starul de necontestat al acestui film. Și duce până la capăt un rol deosebit de complex, în care este pe rând șarmant, diabolic, agresiv, drogat, disperat, dovedind încă o dată dacă mai era nevoie că poate juca absolut orice personaj, iar în acest film se poate spune că a jucat chiar mai multe personaje având în vedere cât de agitată a fost viața lui Jordan Belfort. Jonah Hill, partenerul lui DiCaprio, arată din nou, după Moneyball, că are potențial mai mare decât comedioarele în care a fost distribuit. O mențiune specială pentru Matthew McConaughey, care apare foarte puțin, dar realizează una dintre cele mai bune scene din acest film, în rolul mentorului lui Belfort. Surpriza filmului o reprezintă Margot Robbie, rolul principal feminin, o actriță din Australia, foarte frumoasă la începutul filmului, dar vom descoperi pe parcurs că este și talentată. Cred că vom ma auzi de ea.
The Wolf of Wall Street poate fi văzut în cinematografele din țara noastră începând cu 10 ianuarie.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.